Chili con carne po moje - mega varianta
Enolončnice - www.kulinarika.netNamočen fižol zavremo, dodamo sol in lovorjev list, nato ga skuhamo, ostati pa mora še malo čvrst - po pol ure ga lahko prvič poskusimo. Govedino in svinino narežemo na 2 - 3 cm velike...
telečji ragu z bučkami
predpriprava Telečje stegno oprhamo pod tekočo vodo in dobro posušimo. Narežemo ga na tanke zrezke, te pa na približno 2 krat 2 centimetra velike koščke, ki jih popivnamo s papirnato...
Golaž po gabersko
Enolončnice - www.kulinarika.netJunečje stegno očistimo odvečne maščobe, ter narežemo na kocke. V posodi ga posolimo, popopramo in pokapamo z nekaj kapljicami kisa, dobro premešamo in pustimo stati pol ure. Nasekljamo...
smetanov zeliščni ričet
predpriprava Ješprenj za nekaj ur, še bolje čez noč, namočimo v hladni vodi. priprava Zelenjavno osnovo pristavimo, zavremo in postavimo na toplo. Zelenjavo očistimo in narežemo na...
goveji golaž z gobami
predpriprava Česen olupimo in zrežemo na tanke lističe. Meso očistimo in narežemo na približno 2 centimetra velike kocke. Čebulo olupimo in grobo sesekljamo. Skuhamo juho iz kocke (gl....
Bograč
Enolončnice - www.mojirecepti.comČebulo olupimo in sesekljamo. Slanino na drobno sesekljamo. V loncu segrejemo olje in na njem prepražimo čebulo in slanino. Svinjsko in goveje meso narežemo na koščke in ga dodamo v...
Jagnječja enolončnica
Enolončnice - www.mojirecepti.comPastinak in korenje operemo, olupimo in narežemo. Čebulo olupimo na narežemo na večje kose. Jagnječje meso operemo, osušimo in iz njega odrežemo maščobo in kite. Narežemo ga na manjše...
Zeljni lonec
Enolončnice - www.mojirecepti.comČebulo olupimo in na drobno sesekljamo. Kislo zelje odcedimo in na grobo sesekljamo. V lonec damo maslo, prepražimo čebulo ter dodamo kislo zelje. Potresemo z mleto rdečo papriko, kumino,...
Stifado - grški golaž s čebulicami
Enolončnice - www.kulinarika.net1. V večji posodi rahlo segrejemo olivno olje in popečemo meso, ki smo ga narezali na kose, velikosti primerne za golaž oz. kot smo pač navajeni. Meso pečemo, dokler ne povre vsa tekočina,...
goveji golaž po dunajsko
Enolončnice - www.gurman.eupriprava Čebulo olupimo in drobno sesekljamo. V širši posodi segrejemo olje, na katerem sesekljano čebulo počasi rumeno rjavkasto prepražimo. Na papriko stresemo mleto rdečo papriko...