Mesni nadevanček
Glavne jedi - www.kulinarika.netKuhanje ajdovih žgancov po koroško: ajdovo moko močno segrejemo v kozici (na suho, brez maščobe). Čeprav jo močno segrevamo, ne sme spremeniti barve oz. ne sme zarumeneti, kot pri suhem...
Musaka po grško
Glavne jedi - www.kulinarika.netJajčevce damo za eno uro v slano mlačno vodo, da izgubijo grenkobo. Medtem damo v večjo kozico dve žlici svinjske masti ter na njej prepražimo sesekljano čebulo, dodamo ji na malo narezano...
Krompirjevo mesna musaka
Glavne jedi - www.kulinarika.netOlupljen krompir skuhamo v slani vodi. Med tem čebulo sesekljamo, posolimo in prepražimo na olivnem olju, da zarumeni. Dodamo mleto meso in ga mešamo, da spremeni barvo, približno 10...
Musaka Tedy
Glavne jedi - www.kulinarika.netOlupimo krompir in ga narežemo na tanke lističe. Do polovice ga skuhamo v osoljeni vodi (jaz sem dala pol vode in pol mleka... krompir je bolj sočen). Medtem na olivnem olju prepražimo...
Musaka iz jajčevcev – melancanov
Ostale jedi - www.kuhajmo.comJajčevca olupimo, ju po dolgem narežemo na tanjše rezine, solimo in pustimo stati pol ure. Meso zmeljemo, čebulo in peteršilj sesekljamo, papriko narežemo na rezance, paradižnika na...
Švedske mesne kroglice
Glavne jedi - www.kulinarika.netDrobtine prelijemo z mlekom. Obe vrsti mesa, namočene drobtine, čebulo, drobno nasekljan česen, jajce, sol, poper, oregano in žajbelj dobro premešamo. Iz dobljene mase oblikujemo kroglice,...
riževa musaka
priprava Peteršilj osmukamo in drobno sesekljamo. Čebulo olupimo in drobno sesekljamo. V ponvi segrejemo olje, na katerem med mešanjem posteklenimi čebulo. V posodi pristavimo in zavremo...
Mesni ražnjiči
Glavne jedi - www.mojirecepti.comSvinjsko in puranje meso narežemo na koščke. Hrenovko narežemo. Papriko, paradižnik in čebulo narežemo. Na lesene paličice za ražnjiče izmenično natikamo svinjsko meso, puranje meso,...
Musaka z jajčevci
Glavne jedi - www.kulinarika.netJajčevce narežemo na rezine in jih malo pomokamo. V ponvi segrejemo samo malo olja, toliko, da je dno namaščeno in popečemo rezine po eni in drugi strani. Nato jih naložimo na topel...
Musaka iz bučk
1. Pečico segrejemo na 175 stopinj. 2. Bučke podolžno narežemo na rezine, debele približno 2 mm. V vročo ponev vlijemo kapljico oljčnega olja in na hitro opečemo bučke. Zložimo jih...