Bobiči po moje
Enolončnice - www.kulinarika.netRjav fižol in 1/3 rdečega spasiramo s paličnim mešalnikom (uporabimo lahko vodo iz obeh konzerv) in precedimo skozi cedilo. Dodamo vodo (cca. 1 liter), rebrca, sesekljan česen, paradižnik...
Lazanje po moje
Predjedi - www.kulinarika.netIz zgoraj naštetih sestavin naredimo mesno omako. V teflonski posodi raztopimo maslo, dodamo moko in sol ter postopoma mleko. Ko se bešamel zgosti, dodamo malo muškatnega oreščka in...
Parmigiana po moje
Glavne jedi - www.kulinarika.netJajčevce umijemo, narežemo na kolobarje (5 mm), malo osolimo. Pripravimo jih za paniranje. Dobro razžvrkljamo jajca v eni posodici, v drugo posodo stresemo moko, v tretjo drobtine....
Telečja juhica po moje
Juhe in zakuhe - www.kulinarika.netNa olju dušimo narezan korenček, sesekljan peteršilj s česnom, čebulo ter na kose narezano meso, dodamo salso ali paradižnikovo mezgo, odcejen in oplaknjen grah, na kocke narezan krompir,...
Tatarska omaka po moje
V multipraktik ubijemo jajce, dodamo sol, poper, limonin sok in gorčico. Z najvišjo hitrostjo mešamo. Nato zelo počasi vlivamo (ampak res zelo počasi) olje. Ko se zmes zgosti, smo dobili...
Skuta po moje
Skuto zmešamo s smetano in dodamo papriko v prahu ter sol. In to je to. Namesto paprike lahko uporabimo tudi na drobno narezan svež drobnjak ali kaj drugega.
Pelati po moje
Česen nasekljamo in popražimo na olju. Ko dobi lepo barvo, dodamo pelate in začimbe. Pripravljeno je za na pico.
Urmašice moje mame
Sladice in peciva - www.kulinarika.netMaslo vzamemo iz hladilnika, da dobi sobno temperaturo. V posodo damo vse sestavine in z leseno kuhalnico zmešamo. Potem na pomokano podlago damo testo, dodajamo moko in mesimo, dokler...
Ocvrti kaneloni po moje
Glavne jedi - www.kulinarika.netNa maščobi dušimo čebulo, mleto meso ter na kocke narezano kuhano šunko, dodamo paradižnikovo mezgo, vodo, jušno kocko, sol, poper, še malo podušimo. Tik pred koncem dodamo še sir in...
Špageti moje mladosti
Prikuhe in priloge - www.kulinarika.netŠpagete skuhamo po navodilih proizvajalca. Med tem sesekljamo čebulo in surovo kranjsko klobaso narežemo na kolobarje (tanjše). V posodo, kjer bomo pripravljali jed, damo olje in ga...