Pečena zelenjava
Glavne jedi - www.kulinarika.netPoljubno zelenjavo skuhamo, da postane mehka, seveda jo tudi solimo. V manjši posodici zmešamo jajca in smetano - količino prilagodimo količini zelenjave. Sama ponavadi za dve osebi...
Zelenjavni kari
Glavne jedi - www.kulinarika.netTofu narežemo na koščke in ga prelijemo s sojino omako (jaz uporabljam tajsko z dodatkom ingverja in česna). Čebulo popražimo na olju, dodamo zelenjavo in malo podušimo, da se zmehča....
Zeliščni kruh
V francosko štruco naredimo z nožem pod kotom oz. diagonalne zareze in sicer do 3/4 globoke (da se kruh samo na dnu drži skupaj). Razmak med posameznimi zarezami naj bi bil cca. 1,5...
Sotirana zelenjava
Sotirana imenujemo skuhano in zabeljeno zelenjavo. Zelenjavo izberemo po želji. Zelenjavo očistimo in narežemo na enakomerne kocke. Odcedimo (vodo lahko pridamo juhi) in zelenjavo zabelimo...
Zelenjavni zavitek s piščančjim mesom
Ostale jedi - www.kulinarika.netČebulo sesekljamo in jo prepražimo na olivnem olju, da postekleni. Meso narežemo na kocke in ga popražimo na čebuli. Zelenjavo očistimo in narežemo na manjše kocke (cvetačo in brokoli...
Prežganka
V kozico dajte maslo ali olje. Segrejte in nato dodajte moko. Moko pražite, dokler ne porjavi. Nato dolijte vodo, ter premešajte, da se moka malo razmeša. Dodajte še kumino, pol lovorovega...
Lečina juha z zelenjavo
Juhe in zakuhe - www.kuhajmo.comLečo ocedimo, zalijemo s pol litra vode, osolimo in na blagem ognju kuhamo 40 minut do ene ure, da se zmehča. Čas kuhanja je odvisen od starosti zrnja, zato lečo večkrat poskusimo....
Pijan pohan kruh
Kruh narežite na rezine. Belo vino premešajte z malo (žličko ali dve) sladkorja in vlijte v globok krožnik. Jajca razžvrkljajte v globokem krožniku. Kruhove rezine najprej na hitro...
Nadev iz dežele Petra Klepca
Glavne jedi - www.kulinarika.netŠunko kuhamo približno 2 uri. Medtem, ko se šunka kuha, kruh razrežemo na koščke, velike 1 cm. Kruh je najboljši star dan ali dva, saj suh kruh bolje vpija jajca. Na koščke narežemo...
Pikantni zelenjavni polpeti
Glavne jedi - www.kulinarika.netKrompir skuhamo in pretlačimo, dodamo kuhano zelenjavo, jajce, čili, začimbe in parmezan, ter dobro premešamo. Dodajamo pšenični zdrob po potrebi, da dobimo gosto maso iz katere oblikujemo...