Pica testenine
V slani vodi skuhamo testenine in jih odcedimo. Medtem ko se testenine kuhajo na olju prepražimo čebulo in česen, ko to porumeni dodamo še na trakove narezano šunko in pustimo kakšno...
Špageti iz črne moke
Špagete skuhamo. Pazimo, da jih ne prekuhamo. Posebej v kozici raztopimo maslo, mu pridamo kislo ali sladko smetano, malo prevremo, dodamo odcejene špagete in premešamo. V še vročo...
Makaroni z bučkami in jajčevci
Na olju prepražimo šalotko ter dodamo na kocke narezane bučke in jajčevec. Pustimo, da se zelenjava duši 10 minut. Začinimo in solimo ter zalijemo s paradižnikovo mezgo. Izberemo poljubne...
Široki rezanci z rdečo peso in pestom iz rukole
Rdeča pesa je pri marsikateremu na črni listi. Ni ti potrebno skrbeti, saj bo pesa le obarvala maso za široke rezance, pri okusu pa je ne boš zaznal/a. Glavico rdeče pese v mešalniku...
Omaka iz ouranovega mesa s širokimi rezanci
Puranje zrezke nareži na enakomerne kocke in jih zlato rjavo popraži na čebuli. Dodaj zelenjavo in vse skupaj duši 10 min. Zalij s vodo.Tik pred koncem, dodaj kocko mehkega sira in...
Koruzni makaroni z mesno omako
Testenine - www.ringaraja.netV vrelo vodo zlijemo žlico olivnega olja, solimo in damo kuhat makarone. Čas kuhanja je odvisen od vrste makaronov (poglejte na etiketo). Na žlici olivnega olja prepražimo česen, da...
Pesto po genovsko
Testenine - web-kulinarika.siBaziliko, grobo narezan česen in pinjole stresemo v mešalnik z jeklenimi noži in med miksanjem počasi dodajamo olivno olje. Ko je zmes povsem gladka, popramo in kar krepko osolimo....
Testenine z melancanami
Prikuhe in priloge - www.kulinarika.netMedtem, ko se nam kuhajo testenine, v večji ponvi na olivnem olju zasteklenimo grobo sesekljano čebulo, dodamo ji na kocke (1 cm) narezano melancano, takoj solimo ter dodamo origano...
Testenine s tuno in kislo smetano
Skuhamo testenine (svedre), čas kuhanja je na vrečki. Medtem, ko se testenine kuhajo, na olju (iz konzerve tune) prepražimo na drobno sesekljano čebulo in malce česna. Ko to porumeni,...
Gratovnek
Kruh narežemo na kocke (cm krat cm). V ponvi segrejemo olivno olje. Na njem najprej popečemo kruh. Nato ugasnemo plin, takoj za tem posujemo sir in začimbe po kruhu, da zacvrči. Nato...