pohorska omleta III
predpriprava Ponev namažemo z maslom in potresemo z moko; odvečno moko otresemo. priprava Pečico segrejemo na 180 °C. Biskvitno testo. Beljake v kotličku na pol stepemo, potem pa...
Pohorska omleta
Pečico segrejemo na 220 stopinj celzija. Okrogli tortni model s premerom 22cm obložimo s peki papirjem. Beljake stepemo v trdi sneg. Penasto stepemo rumenjake in sladkor. Zmesi dodamo...
pohorska omleta II
priprava Vanilij sladkor vmešamo v 50 gramov sladkorja. Ponev namažemo z 20 grami masla, potem pa jo potresemo z malo moke. Pečico segrejemo na 170 °C. Beljake na pol stepemo, potem...
Pohorska omleta
Tri beljake stepemo, postopoma dodajamo 5 dag sladkorja in na rahlo stalno mešamo z metlico. Nato počasi dodajamo in nenehno mešamo dva rumenjaka, vanilij sladkor in 3 dag mehke presejane...
pohorska omleta
predpriprava Pečico segrejemo na 220 °C. Okrogel tortni model s premerom 22 centimetrov obložimo s peki papirjem . priprava Beljake v kotličku stepemo v čvrst sneg. V drugem kotličku...
Pohorska omleta
Sladice in peciva - www.kulinarika.netPečico ogrejemo na 210 stopinj. Jajca sobne temperature ločimo in posebej stepemo beljake s ščepom soli. Dobro stepemo še rumenjake s sladkorjem. V njih primešamo moko in tretjino snega....
Pohorska omleta
marmelina.siPrava pohorska omleta je ena sama – tista, ki jo je leta 1952 ustvaril Franc Pogačar, kuhar Poštarskega doma na Mariborskem Pohorju. In njena značilnost je, da so v njej brusnice –...
Presna pohorska omleta
Sladice in peciva - www.presno.siZa šest slastnih omlet potrebujemo: Testo pripravimo tako, da v mešalniku dobro premešamo vse sestavine, razmažemo na pladenj dehidratorja in sušimo pri temperaturi 46 ºC približno...
Pohorski omlet
Sladice in peciva - www.kulinarika.netStepi jajčne beljake. Dodaj polovico sladkorja in vanilijev sladkor. Penasto vmešaj drugo polovico sladkorja in rumenjake in limonino lupino. Rahlo vmešaj v beljakovo maso in počasi...
pohorski lonec
predpriprava Ješprenj olupimo in čez noč namočimo v hladni vodi. Krompir olupimo, narežemo na kocke, pristavimo v hladni vodi, zavremo in kuhamo 18 minut. Ješprenj odcedimo, zalijemo...