Bavarska solata
www.kuhajmo.comVse sestavine narežemo na kockice (kot za francosko solato). Pripravimo domač kis ali kis za vlaganje in vodo, prilijemo olje, dodamo sol, sladkor in poprova zrna. V to mešanico damo...
Goveji zrezek po bavarsko
Glavne jedi - www.kulinarika.netGoveje zrezke popramo, čebulo olupimo in narežemo na lističe, slanino narežemo na koščke. Zadosti veliko ponev segrejemo in v njej pražimo slanino, dokler ne postane hrustljava. Slanino...
Motovilec s šampinjoni
Solate - www.mojirecepti.comMotovilec operemo. Šampinjone operemo in narežemo. Slanino narežemo na tanke rezine in jih hrustljavo popečemo v ponvi. Vzamemo jih iz ponve in vanjo damo malo olja in šampinjone. Na...
Topla solata
Solate - www.kulinarika.netSolato očistimo in operemo in jo preložimo v skledo. V vrelo vodo previdno, s pomočjo zajemalke, položimo ubito jajce in kuhamo - poširamo nekaj minut. Slanino narežemo na manjše trakove...
Presna solata s kalčki
Solate - www.kulinarika.netNarežemo papriko, avokado, paradižnik in dodamo še kalčke, rukolo in motovilec. Premešamo in uživamo.
Bavarska krema
Sladice in peciva - www.kulinarika.netPenasto vmešamo rumenjake, sladkor in konjak v gosto kremo. Mleko skuhamo z ekstraktom vanilije. Še vroče dodamo rumenjakom, a stalno mešamo. To zdaj narahlo kuhamo, par minut, a pazimo,...
bavarska krema
Sladice in peciva - www.gurman.eupriprava V posodi pristavimo in zavremo mleko in vanilijev strok; takoj, ko zavre, ga odstavimo. Želatino v skodelici namočimo v malo vode. V kotličku penasto umešamo rumenjake in pol...
Očarljiva solata
1. Oprano zelenjavo naložimo na servirne krožnike ali v sklede. 2. Sestavine za preliv energično zmešamo z metlico, da nastane gosta emulzija. 3. Solato prelijemo s prelivom.
Drobnolistnata solata
1. Solato operemo in osušimo. 2. Redkvice in paradižnik narežemo na kolesca. 3. Za preliv stresemo vse sestavine v posodico in z metlico stepamo, da naredimo kremno emulzijo. 4. Prelijemo...
Pisana spomladanska solata
Solate - www.kulinarika.netV posodi zmešamo motovilec, pest regrada ali rukole (lahko oboje), nariban surov korenček, fižol in na kolobarčke narezan por. Začinimo kot solato, na vrh pa položimo nežne cvetove...