stročji fižol po grško
predpriprava V loncu pristavimo zelenjavko in timijan. Stročji fižol očistimo in poševno narežemo na koščke. Nato ga stresemo v vrelo zelenjavko in počasi kuhamo približno 10 minut....
sredozemska solata
predpriprava V posodi pristavimo vodo za kuhanje stročjega fižola. Posolimo. Stročji fižol očistimo in splaknemo pod tekočo hladno vodo. Stresemo ga v soljen krop in kuhamo približno...
goveja juha s stročjim fižolom in jurčki
Juhe in zakuhe - www.gurman.eupredpriprava Govejo juho pristavimo, zavremo in pustimo na toplem. Stročji fižol očistimo in narežemo. Čebulo olupimo in drobno sesekljamo. priprava V širši posodi segrejemo olje, na...
poletna solata Gurman
predpriprava Pečico segrejemo na 220 °C. V kozici pristavimo vodo za kuhanje jajc. Koromač očistimo, razpolovimo, izrežemo kocen, potem pa ga narežemo na tanke rezine. priprava...
obložen kruhek z drobnjakovo skuto in stročjim grahom
predpriprava V posodi pristavimo vodo za blanširanje zelenjave; posolimo. Stročji grah očistimo, operemo in odcedimo. Drobnjak drobno narežemo; gl. nadomestek. priprava Kruhove rezine...
Juha al'a enejus
Stročji fižol, čebulo, korena in zelje narežemo, zalijemo z vodo in kuhamo v srednje veliki posodi. Pozneje dodamo še koruzo in ostale sestavine. Kuhamo, dokler se korenje ne zmehča.
Zelenjavni pire
Prikuhe in priloge - www.kulinarika.netStročji fižol in cvetačo skuhamo in odcedimo. Bučko olupimo, narežemo in dušimo 6 minut, dodamo narezan paradižnik in dušimo še pet minut, dodamo stročji fižol in cvetačo ter spasiramo....
Zelenjavni riž
Glavne jedi - www.mojirecepti.comV slani vodi skuhamo riž. Cvetačo operemo in razdelimo na cvetke. Korenje olupimo in narežemo. Papriko operemo in narežemo. Čebulo olupimo in narežemo na tanke krhlje. V slani vodi...
Mesno - zelenjavna enolončnica
Enolončnice - www.kulinarika.netPripravimo mesne kroglice iz mletega mesa (250 g), jajca in začimb in jih na olju malo popečemo. Kasneje jih bomo dali v juho. Čebulo in česen sesekljamo, prepražimo na olivnem olju,...
Lisičke z limono
Predjedi - www.kulinarika.netLisičke operemo, narežemo na malo večje kose, oparimo in ohladimo. Čebulo narežemo na tanke rezance. Česen drobno nasekljamo, dodamo nasekljan peteršilj in olivno olje. Vse skupaj zmešamo...