Ribje kroglice
Ostale jedi - www.kulinarika.netDobro sesekljaj mlado čebulo in ingver. Zmešaj ju s četrt skodele vode, da dobiš kašo. Z mesoreznico zmelji ribje meso. Dodaj mu kašo iz čebule in ingverja, rahlo stolčena jajčna beljaka,...
Vegetarijanski sadni jogurt
1. Vse sestavine stresemo v mešalnik in mešamo približno minuto in pol oziroma dokler jogurt ne postane popolnoma gladek in kremast. 2. Preverimo okus, po potrebi dodamo limono ali...
Lazanja s kroglicami
Prikuhe in priloge - www.kulinarika.netTestenine za lazanjo skuhamo po navodilu na embalaži. Mleto meso začinimo in iz njega oblikujemo kroglice, ki jih popečemo v ponvi (5 minut). Zmešamo po polovico kozarčka obeh Barilla...
Tropske mesne kroglice
Mesne kroglice naredim po receptu, ki sem ga objavila na kulinariki pod naslovom polpeti drugače. S tem, da v maso dam še origano in malo bazilike. Vse ostalo navedeno zmešamo v posodi,...
Juha s prozornimi rezanci in mesnimi kroglicami
Ostale jedi - www.kulinarika.netZmešaj svinino s sojino omako in vinom. Naredi 8 kroglic. Namoči prozorne rezance v vroči vodi in jih namakaj 20 minut. S škarjami jih nareži na 5 cm dolge kose in jih odcedi. V ustrezni...
Sladko kisli riž
Omake in namazi - www.ringaraja.netNamočimo rjav riž in ga nato skuhamo do mehkega (približno 20 minut). Sladko - kislo omako lahko pripravite takole: na žlici olivnega olja prepražite žlico drobno narezane mlade čebule....
Sladko kisli riž s piščancem
Glavne jedi - www.ringaraja.netNamočimo rjav riž in ga nato skuhamo do mehkega (približno 20 minut). Sladko - kislo omako lahko pripravite takole: na žlici olivnega olja prepražite žlico drobno narezane mlade čebule....
Mlečne kroglice
Sladice in peciva - www.kulinarika.netPresej moko in dodaj pecilni prašek. Zmešaj jogurt in mleko v prahu. Postopoma dodajaj moko. Naredi srednje trdo testo. Z roko oblikuj kroglice v velikosti oreha. V vsako vtakni lešnik....
Ocvrta polenovka
Ribe in morske jedi - www.kulinarika.netPriprava polenovke je opisana v receptu "delikatesna polenovka". Ko je polenovka namočena in skuhana, jo solimo, odcedimo in odstranimo kosti, plavuti in luske (vse, kar se...
Mesni Haše vs. Dušeno Zelje
Glavne jedi - www.kulinarika.netPotek (opomba! vse mase so zaokrožene na cca. in odvisno je od vas, koliko nečesa boste uporabili, saj se vse skupaj lahko prilagaja). Na približno petih dekah maščobe pražimo čebulo,...