Rezanci s kremno omako
Por narežemo na tanke kolobarčke in ga pražimo na maslu, da se zmehča.Dodamo osliča narezanega na koščke in ko zarumeni prilijemo deciliter vode in povremo, da se omaka zgosti.Dodamo...
File osliča v ovoju polente
Že pripravljeni file osliča še speremo pod mrzlo vodo in ga osušimo v kuhinjski krpi. Malo posolimo s fino mleto soljo ter ga povaljamo v polenti. Spečemo v malo olja, na vsaki strani...
Ribji file v pivskem testu
Glavne jedi - www.mojirecepti.comFileje osliča solimo, popramo in pokapljamo s limoninim sokom. Nato jih premažemo z gorčico. V posodi zmešamo jajce, malo olja, pivo in moko. Dodamo sol in dobro stepemo. Ribje fileje...
Kremne rezine
2 kosa listnatega testa spečemo vsakega posebaj, kot piše v navodilih. Rumenjake in beljake ločimo. Iz beljakov naredimo sneg. 2 l mleka damo kuhat. V 1 l mleka dodamo 12 rumenjakov,...
Jagodna kremna torta
Testo Beljake in vodo stepemo v trd sneg. Med stepanjem mu postopoma dodajamo sladkor v prahu in vanilin. Nato umešamo še rumenjake in moko presejano s pecilnim praškom. Testo nadevamo...
Kremni posladek
Skuto brez grudic in stepeno smetano dobro zmešamo, po želji malo sladkamo. V ponvico damo nekaj žlic marmelade, dodamo sladkor in med mešanjem segrejemo, da zavre. Odstavimo z ognja...
Testenine z ribo
Glavne jedi - www.mojirecepti.comFileje osliča operemo, osušimo in narežemo na kocke. Pokapljamo jih z limoninim sokom, ter začinimo s soljo in poprom. Povaljamo jih v moki. V ponvi segrejemo olivno olje in na njem...
Nebeške kremne rezine (Kremšnite)
Najprej spečemo eno listnato testo. Nato v 0.8 dl vode zmešamo 25 dag sladkorja. Voda naj malo povre (toliko, da ostane 4,5 dcl), da se zmes sladkorja zgosti in je še lepo tekoča in...
Ribje kroglice
Glavne jedi - www.mojirecepti.comŽemljo nadrobimo in prelijemo z malo mleka. Fileje osliča operemo, osušimo in sesekljamo. K ribi dodamo sesekljano čebulo, ožet kruh, jajce, sesekljan peteršilj, sol, poper in nariban...
Špargljeva kremna juha
Za dobro špargljevo juho je primerna kombinacija divjih in gojenih špargljev, redkeje se juha dela samo iz divjih špargljev. Šparglje operemo, odrežemo olesenele dele in jih natančno...