Zdrava jota
Juhe in zakuhe - www.kulinarika.netNajprej posebej skuhamo fižol. Nato skuhamo v posodi, kjer bomo naredili joto, zelje, repo ali ohrovt. Posebej skuhamo olupljen in narezan krompir. Ko je krompir kuhan, ga malo pretlačimo,...
Juha z brstičnim ohrovtom
Juhe in zakuhe - www.mojirecepti.comBrstični ohrovt dobro operemo in ga nekaj minut kuhamo v osoljeni vodi. Nato ga odcedimo. V loncu segrejemo maslo in nanj stresemo brstični ohrovt. Dušimo približno 10 min. Zavremo...
Juha iz brstičnega ohrovta
Juhe in zakuhe - www.kuhajmo.comSlanino sesekljamo, prepražimo s čebulo, da zarumeni. Dodamo sesekljan česen, kumino (najbolje mleto), peteršilj in na kocke narezan ohrovt. Mešamo, pražimo, potresemo z moko, mezgo...
Krepka ohrovtova juha z lečo
Juhe in zakuhe - www.kulinarika.netSlanino narežemo na drobne kockice, čebulo in česen drobno sesekljamo, ohrovt narežemo na tanke rezance. V loncu pražimo slanino (brez dodane maščobe), da postane hrustljava, dodamo...
Ohrovtova juha s krompirjem
Juhe in zakuhe - www.kulinarika.netGlavo ohrovta navpično razpolovimo in s trikotnim rezom odstranimo kocen. Narežemo na centimetrske trakove. Pristavimo večji lonec in v njem zavremo vodo. Krompir olupimo in narežemo...
Ribollita
Juhe in zakuhe - www.mojirecepti.comBel fižol namakamo v hladni vodi 5 ur, nato ga stresemo v lonec. Prilijemo mrzlo vodo, solimo in zavremo. Kuhamo dokler se fižol ne zmehča, nato ga pretlačimo. V loncu segrejemo olivno...
Enolončnica z brstičnim ohrovtom in hrenovkami
Korenček narežite na kolobarje in malo prepražite na olju. Dodajte brstični ohrovt ter hrenovke in pražite še malo. Dodajte še riž in poper. Vse zalijte z litrom vode ter kuhajte 20...
Brstični ohrovt s krompirjem in hrenovkami
Brstični ohrovt kuhamo 10 minut v slani vodi, nato ga odcedimo. Krompir skuhamo v slani vodi, olupimo in hladnega narežemo na rezine. Hrenovki narežemo na kolesca. Model za narastke...
Ribja juha na način moje none
Juhe in zakuhe - www.kulinarika.netNa žlici olivnega olja prepražimo najprej čebulo, narezano na večje kolobarje. Ko zadiši, dodamo na enake kolobarje narezan paradižnik, še malo pražimo, dodamo česen, narezan na rezine...
Deset minutna omaka za pašto
Prikuhe in priloge - www.kulinarika.netSesekljamo čebulo in jo v večji posodi ali ponvi popražimo na olivnem olju. Medtem ko se čebula praži, pristavimo na štedilnik vodo za pašto. Nasekljamo še papriko in jo dodamo čebuli....