Sladke ploščice
1. Orehe in suho sadje (vse) zmeljemo. 2. Maso zgnetemo in jo namažemo med 2 oblata. 3. Vse skupaj rahlo pritisnemo in obtežimo. 4. Pustimo stati čez noč. 5. Naslednji dan oblate narežemo...
Figove kroglice
Sladice in peciva - www.mojirecepti.comFige prelijemo z vrelo vodo in jih nato operemo z mrzlo vodo. V mešalniku jih zmeljemo. K njim dodamo narezano pomarančo, banano, sesekljane lešnike in rozine. Še enkrat zmešamo in...
Panji
Sladice in peciva - www.kulinarika.netIz oblatov za napolitanke izrežemo 65 - 70 krogcev premera 3,5 cm (ali druge velikosti, glede na modelček). Zmešamo sestavine za maso. Če je masa preredka, dodamo še malo zmletih oblatov...
Figova rolada
Sladice in peciva - www.kulinarika.netNajprej oblate prekrijemo z vlažno krpo, da se nekoliko zmehčajo. Tako jih bomo kasneje lažje zavili v rolade. V vodi raztopimo sladkor. Dodamo margarino, premešamo, nato še orehe,...
Lahka zdrava sadna solata (poletna)
Sadje operemo, banano, kivi in pomarančo olupimo in jih narežemo (banano na kolesca, pomarančo in jabolka na krhlje in potem še krhlje na polovice ali manjše kose). Sadje pokapljamo...
Piškotne blazinice s figami
Zamešamo maslo, sladkor, jajce in potem ostale sestavine ter oblikujemo testo. Testo oblikujemo v tri kepe ter jih damo počivati na hladno. Nadev: suhe fige zmeljemo, dodamo sestavine,...
Figaro
Kekse zdrobimo (zmeljemo) s paličnim mešalnikom. Orehe grobo zmeljemo. V posodi zavremo vodo. Dodamo margarino, sladkor in vanilijev sladkor. Ko se sladkor in margarina razstopita,...
Toblerone trikotniki
Mleko, sladkor, margarin in čokolado zmešajte in dajte na ogenj, da zavre. Ko zavre odstavite z ognja in vmešajte preostale sestavine. Vafeljno ploskev vstavite v kalup z vsake strani...
Žele šnite
Sladice in peciva - www.kulinarika.netZa testo: Beljake stepemo v trd sneg, dodamo sladkor in rumenjake, orehe, moko in pecilni prašek. Spečemo. Za kremo: Rumenjake, sladkor, vanilin sladkor in moko skuhamo v mleku - med...
Šahovnica
Biskvit 1: zmešamo vse sestavine in spečemo biskvit na 180 stopinjah, da lepo zarumeni (20 - 30 minut). Biskvit 2: pripravimo enako kot za biskvit 1. Ohlajene biskvite narežemo na trakove....