Lepinja
Sladice in peciva - www.kulinarika.netSestavine zgnetemo z mešalnikom in pustimo vzhajati eno uro. Masa bo precej mehka (skoraj tekoča). Pekač (iz pečice) prekrijemo s papirjem za peko, nanj vlijemo 2 kroga testa in damo...
Lepinja
Ostale jedi - www.mojirecepti.comMoko stresemo v plastično posodo in ji dodamo kvas. Dodamo sol, sladkor, malo olja, jogurt in vodo. Testo dobro zgnetemo in pustimo vzhajati na toplem približno 30 min. Vzhajano testo...
lepinja
Sladice in peciva - www.gurman.eupriprava V kozici pristavimo 1,5 decilitra vode, ki jo segrejemo do mlačnega. Kvašeno testo. Obe vrsti moke, pecilni prašek in kvas stresemo v skledo in dobro premešamo. Dodamo jogurt,...
Goveji zrezki v čebulni omaki
Glavne jedi - www.kulinarika.netIz mesa brez maščobe in kožic narežemo za prst debele zrezke, jih potolčemo, pomokamo ter na vroči maščobi na hitro popečemo. Zrezke preložimo v drugo posodo, na isti maščobi pa svetlorumeno...
Telečja pečenka v rimskem loncu
Glavne jedi - www.kulinarika.netMeso očiščeno kožic potolčemo, solimo in popramo. Po dnu v vodi namočenega rimskega lonca razporedimo kosmiče surovega masla, nanj položimo meso in ga namažemo s stopljenim maslom....
Piščančje meso v zanimivi omaki
Glavne jedi - www.kulinarika.netPiščančja stegna mariniramo v mešanici olivnega olja in začimb (če dodajate domačo ali kupljeno vegeto bodite previdni, da ne solite preveč, ker je vegeta slana). Čebulo, cvetačo in...
Brezglutenske lepinje
Sladice in peciva - www.kulinarika.netSestavine zgnetemo z mešalnikom in pustimo vzhajati eno uro. Masa bo precej mehka (skoraj tekoča). Pekač prekrijemo s papirjem za peko, oblikujemo 2 lepinji in damo v pečico. Pečico...
Sladke lepinje
Sladice in peciva - www.kulinarika.netKvas, malo mleka in žličko sladkorja zmešamo v mali skledici in pustimo, da kvas vzhaja. Moko, pol dl olja, sol, sladkor, vodo in kvas zamesimo v testo. Oblikujemo ga v majhne kroglice...
Lepinje - Dafke
Sladice in peciva - www.kulinarika.net1. Vse skupaj, po vrstnem redu, zmešamo z žlico, na koncu pa z mešalnikom. 2. Nato maso pustimo vzhajati 40 minut (lahko tudi v rahlo segreti pečici). 3. Nato vzamemo večjo žlico in...
Lepinja - somun
Sladice in peciva - www.kulinarika.net1. Moko presejemo (obvezno, saj bo testo bolj zračno), naredimo v sredino luknjico in vanjo nadrobimo kvas in sladkor. Kvasu dodamo dve žlici tople vode in počakamo cca. 10 minut, da...