Sirove mini štručke
Sladice in peciva - www.kulinarika.netKvas raztopimo in ga zlijemo v skledo, kjer imamo moko in sol. Vlijemo še olje in počasi prilivamo mlačno mleko in z roko ugnetemo testo. Vzhaja naj eno uro. Testo razvaljamo na 0,5...
Slane štručke (slanci)
Sladice in peciva - www.kulinarika.netKvas razmešamo v mlačnem mleku in ga dodamo moki. Prilijemo še vodo in olje ter zamesimo gladko, mehko testo. Testo naj vzhaja približno 10 minut, da malo naraste. Nato ga pregnetemo...
Štručke z aromatičnim maslom
Sladice in peciva - www.kulinarika.netPo običajnem postopku zamesimo mehko testo (kot za kruh), ki ga pokrijemo s krpo, da naraste. Naraslo testo razdelimo na 27 delov (lahko tudi manj) in oblikujemo žogice. Na pomokani...
Štručke
Sladice in peciva - www.kulinarika.netVse sestavine zgnetemo v gladko testo, ki ga pustimo vzhajati. Vzamemo četrt testa in ga razvaljamo na krog, ki ga potem razrežemo na 4 - 6 delov. Zvijamo jih od debele strani proti...
Makovi trganci
Sladice in peciva - www.kulinarika.netVse skupaj zgnetemo v gladko testo (kepo). V 3 l slanega kropa trgamo iz testa majhne krpice cca 2cm, kuhamo cca 20 min (ko priplavajo na površino) odcedimo, splaknemo z vročo vodo,...
Makovi zamaški
Sladice in peciva - www.kulinarika.netIz navedenih sestavin naredimo vlečeno testo, dobro ga ugnetemo, pokrijemo s toplim prtom in pustimo počivati 20 minut. Medtem zmešamo skuto, jajca, olje in sol. Testo razvlečemo (ni...
Makova potica
marmelina.siMakova potica je del tradicije, ki je enim bolj, drugim manj všeč. Vsekakor vam priporočamo, da jo poskusite! Testo: testo za potico Nadev: Po receptu za osnovno testo za potico pripravite...
Sirova pita "Makova polja"
Sladice in peciva - www.kulinarika.netIz navedenih sestavin za testo zamesimo krhko testo. Pustimo počivati 2 uri na hladnem. Oddvojimo četrtino testa za okrasitev površine pite. Ostalo testo razvaljamo po dnu pomaščenega...
Makove in sezamove palčke
Ostale jedi - www.kulinarika.netVse sestavine zmešamo - zgnetemo skupaj ter testo razvaljamo po pomokani mizi. Razvaljamo tako, da bo (približno) pravokotne oblike. Testo premažemo z jajcem in ga potresemo z makom,...
Makov mlečni kruh
Sladice in peciva - www.kulinarika.netV mlačnem mleku raztopimo kvas in sladkor. Moki dodamo sol, mak, jajce, mleko s sladkorjem in kvasom ter stopljeno maslo. Zamesimo testo in ga pustimo vzhajati do dvojne velikosti....