Švedske mesne kroglice (Köttbullar)
Zmešamo drobtine in mleko ter pustimo najmanj 10 minut, da masa naraste. Na drobno sesekljamo čebulo ter jo popražimo, da postekleni. Meso, čebulo, drobtine, mleko, jajce in vse ostale...
Bob z mesom
Glavne jedi - www.kulinarika.netOljčno olje segrejemo v voku, vanj stresemo narezano suho klobaso in jo popražimo toliko, da zadiši. Dodani bob pražimo skupaj s klobaso, nato dodamo še na trakce narezano puranje in...
Dalmatinska pašticada
Glavne jedi - www.kulinarika.netMesu odstranimo žilice, ga operemo in posušimo. V zadosti veliki posodi ga 10 ur mariniramo v vodi, ki smo ji dodali kis. Vode naj bo toliko, da pokrije meso. Med mariniranjem meso...
Kunčja terina
Glavne jedi - www.kulinarika.netOčiščenemu kuncu ločimo meso od kosti. 1,5 kilski kunec bo dal dober kilogram mesa. Pazimo, da ne poškodujemo meso hrbta (fileja). Kosti lahko uporabimo za kakšno drugo jed (za juho...
Golaž po gabersko
Enolončnice - www.kulinarika.netJunečje stegno očistimo odvečne maščobe, ter narežemo na kocke. V posodi ga posolimo, popopramo in pokapamo z nekaj kapljicami kisa, dobro premešamo in pustimo stati pol ure. Nasekljamo...
Rižev narastek z mesom
Ostale jedi - www.kulinarika.netRiž operemo in ga na cedilu in krpi osušimo. Sesekljamo čebulo in jo na maščobi malo zarumenimo. Dodamo riž in na kocke zrezana korenčka, prepražimo in zalijemo z vinom. Ko vino skoraj...
Peperonata po naše
Glavne jedi - www.kulinarika.netNasekljamo peteršilj in česen. Bučke (olupljene), jajčevce, papriko, paradižnik ali pelate narežemo na kocke. V posodo, v katero smo dali nekaj žlic olja, stresemo vso zelenjavo in...
Preliv za testenine
Omake in namazi - www.kulinarika.netMeso opečemo oz. dušimo na čebuli, dodamo zelenjavo, in dušimo vse skupaj 15-20 min.Dodamo malce moke ter zalijemo z juho, da je omaka prav gosta, dodamo začimbe, ter dušimo še par...
Dišavne zvezdice
Sladice in peciva - www.mojirecepti.comV posodi zgnetemo moko, margarino, rjavi sladkor, mlete mandlje, jajce, pecilni prašek, med, sol, cimet, mlete klinčke, mlet koriander, mlet janež in mlet piment. Testo zavijemo v folijo...
Dušeno kislo zelje s krvavicami
Glavne jedi - www.kulinarika.netKrvavice položimo v globok, pomaščen pekač in jih pečemo v pečici približno 45 minut pri temperaturi 200 stopinj. Postrežemo jih z dušenim zeljem. Dušeno kislo zelje: na olju prepražimo...