Tunina omakica za testenine
Obe tuni damo v ponev, malo popražimo, da tuna posivi, nato dodamo kislo smetano in na koncu še sirčke ter mešamo, dokler se sirčki ne stopijo. Omako polijemo po testeninah in še toplo...
Sirčkova omaka s tunino
Omake in namazi - www.kulinarika.netSirčke raztopimo na maslu in dodamo mleko po potrebi, odvisno, koliko gosto hočemo imeti omako ter mešamo. Ko je omaka gladka (brez bunkic), dodamo rio mare. Najbolj se priležejo zraven...
Dober tunin namaz
Predjedi - www.kulinarika.netTunino zdrobimo, ji prilijemo stopljeno, vendar dovolj hladno margarino, dodamo kislo smetano, majonezo in gorčico. Vse skupaj dobro premešamo, tako da dobimo gladko zmes. Začimbe in...
Tunin namaz alla Miha
Olupljeno čebulo za par ur namočimo v slano vodo, da kasneje ne bo vonjav iz ust (lahko pustimo kar čez noč). Česen stisnemo in ga prepražimo na kaplji olivnega olja. Tunino damo iz...
Tunin namaz
Predjedi - www.kulinarika.netTuno iz konzerve pretlačimo, koruzo stresemo na tuno in to skupaj premešamo, nato dodajamo ketchup, gorčico (vse po občutku in zahtevnosti okusa), nato pridejo začimbe najbolje sveže,...
Testenine s sirom in tunino
Prikuhe in priloge - www.kulinarika.netTestenine skuhamo. Naribamo sir. Iz tunine konzerve izlijemo olje, da ni jed premastna. Testenine odcedimo. V lonec, kjer smo kuhali testenine, damo tunino in na zelo majhnem ognju...
Tunin namaz s česnom
Tuni odcedimo olje in jo v multipraktiku zmešamo z ostalimi sestavinami. Namaz ponudimo z opečenim toastom in maslom.
Njoki s tunino omako
Prikuhe in priloge - www.kulinarika.netSkuhamo njoke. Da ne bodo preveč kuhani, jih poberemo iz vrele vode, ko priplavajo na vrh. Omaka: na zelo malo olja hitro prepražimo česen ter dolijemo obe smetani. Dodamo odcejeno...
Peresniki s tunino
Prikuhe in priloge - www.kulinarika.netMedtem ko se peresniki kuhajo, damo v ponev malce masla ali olivnega olja. Ko se maslo stopi oz. ko se olje segreje, dodamo paradižnikovo mezgo. Počakamo, da se malce razpusti, nato...
Široki rezanci s tunino omako
Omake in namazi - www.kulinarika.netV posodo damo olje in na njem na hitro prepražimo česen. Dodamo tuno, smetano za kuhanje in mleko. Počasi pustimo, da vse skupaj vre, da omaka postane bolj gosta. Pri dodajanju mleka...