Rezanci z omako
Na maslu prepražimo narezano čebulo in vratovino. Dodamo olupljen in narezan paradižnik brez semen ali pelate.Solimo, popramo in dušimo le nekaj minut, da ostane paradižnik čvrst.Z...
Rezanci s paradižnikom in tunino
Sesekljano čebulo popražimo, da postekleni. Dodamo olupljene paradižnike, česen, baziliko in po želji sesekljan peteršilj.Na hitro pokuhamo, da voda izpari. Dodamo zdrobljeno tunino....
Ozki rezanci "Alla Emillia Romagna"
Slanino zrežemo na majhne kocke, pri čemer odstranimo kožo in ves hrustanec.V slanem kropu skuhamo rezance.Skledo, v kateri bomo jed ponudili, segrejemo. Olje razgrejemo v ponvi in...
Ozki rezanci s tunino in radičem
Rezance skuhamo v slanem kropu, ohladimo z mrzlo vodo in odcedimo.Na oljčnem olju prepražimo drobno sesekljano čebulo, dodamo tanke rezance radiča in tunino ter vse prepražimo.Dodamo...
Rezanci z gobovo omako na hitro
15-30minut - www.mlinotest.siV vreli osoljeni vodi skuhamo testenine po navodilih na embalaži. V 2 zajemalkah hladne vode razmešamo koncentrat za gobovo juho.Pristavimo na ogenj in mešamo, dokler ne zavre. Takrat...
Široki rezanci z beluši in lososom
Beluše približno 10 minut kuhamo v slani vodi.Losos narežemo na kocke in na olju dušimo približno 2 minuti.Belušem odrežemo vršičke in jih damo na toplo. Iz preostalih belušev naredimo...
Rezanci s kremno omako
Por narežemo na tanke kolobarčke in ga pražimo na maslu, da se zmehča.Dodamo osliča narezanega na koščke in ko zarumeni prilijemo deciliter vode in povremo, da se omaka zgosti.Dodamo...
Rezanci s piščancem in gobami
Piščanca solimo, popramo (po želji dodamo še malo majarona in rožmarina) ter na maslu zlatorumeno zapečemo. Dodamo čebulo, gobe, česen in peteršilj. Skupaj pražimo še približno 10 minut.Nato...
Pisani ozki rezanci
Na olju prepražimo zrezane olive z origanom, baziliko, rožmarinom in celim strokom česna.Znižamo temperaturo, dodamo sardelne fileje, naribano limonino lupino in paradižnik.Solimo,...
"Carusove" testenine
Na maslu prepražimo panceto in čebulo. Dodamo česen, peteršilj, gobe, sol in poper. Pražimo še približno 5 minut.Prilijemo smetano in kuhamo toliko časa, da postane omaka primerno gosta.Kuhane...