Mešana buzara
Ribe in morske jedi - web-kulinarika.siNa vročem olju prpražimo čebulo, nato popečemo škampe in školjke, dodamo česen,vino, peteršilj in pelate. Vse skupaj še malo pustimo, da se poduši in zalijemo še z z ribjo osnovo ali...
Buzara
Ribe in morske jedi - www.kulinarika.netNa oljčnem olju prepražimo čebulo, da postekleni, dodamo na kolobarje narezane lignje. Na visoki temperaturi jih malo pokuhamo, lignji namreč vsebujejo veliko vode, ki jo pri segrevanju...
Škampi z beluši
Ribe in morske jedi - www.kulinarika.netČesen narežemo na majhne koščke in ga dodamo čebuli, ki se je že pekla na olivnem olju. Najboljša je uporaba voka. Ko spusti česen značilen vonj, stresemo v posodo škampe in na rahlo...
Klapavice ala buzara 2
Klapavice dobro očistimo s krtačko. Uporabimo samo dobro zaprte. Na olju prepražimo strt česen toliko, da zadiši. Dodamo še drobtine, jih malo prepražimo in stresemo školjke. Pokrite...
Buzara s klapavicami
Ribe in morske jedi - www.kulinarika.netKlapavice, morske školjke s črno lupino, ki jih je vedno dovolj na tržišču, s ščetko pod tekočo vodo dobro očistimo. Uporabimo le tesno zaprte, odprte zavržemo. V večjo kozico stresemo...
Buzara iz klapavic
Na drobno narežite čebulo in jo prepražite na olju. Dodajte dobro oprane klapavice in mešajte eno minuto. Dodajte še strt česen, nekaj zrnc popra, lovorov list, sol ter vse zalijte...
Rižota z morskimi sadeži
Glavne jedi - www.mojirecepti.comČebulo olupimo in na drobno sesekljamo. Korenje operemo in narežemo na majhne kocke. Lignje očistimo in narežemo na kolobarje. Na olivnem olju prepražimo čebulo, dodamo strt česen,...
Škampi v buzari
Ribe in morske jedi - web-kulinarika.siNajprej drobno sesekljajte česen in peteršilj. Paradižnikovo mezgo zmešajte z vinom ter po okusu dodajte sol in poper. Na ogenj postavite ne previsoko posodo s pokrovom, ki dobro tesni....
Škampi v rdeči omaki
Ribe in morske jedi - web-kulinarika.siZavremo 1 liter vode in na hitro skuhamo škampe, 30 sekund do 1 minuto, le toliko, da meso zakrkne in lupine pordečijo. Škampe nekoliko ohladimo in jim z repov odstranimo lupino. Lupine...
Škampi v rdeči omaki
Glavne jedi - www.kuhajmo.comZavremo 1 liter vode in na hitro skuhamo škampe, 30 sekund do 1 minuto, le toliko, da meso zakrkne in lupine pordečijo. Škampe nekoliko ohladimo in jim z repov odstranimo lupino. Lupine...