Boranija z gobami
Enolončnice - www.kulinarika.netFižol zavremo in odcedimo. Na olivnem olju prepražimo nalistan česen, gobe in čili. Po 10 minutah dodamo olupljen, nakockan zrel paradižnik in stročji fižol. Kuhamo 30 minut, nato dodamo...
Domača boranija
Enolončnice - www.kulinarika.netČebulo in česen drobno sesekljamo (najboljše v sekljalniku) in prepražimo na malo olivnega olja. Ko vse skupaj zadiši, dodamo na koščke narezano meso in spet popražimo, da meso postane...
Boranija (stročji fižol)
Glavne jedi - www.kulinarika.netSvinjska rebra razrežemo na manjše kose in jih spečemo na olivnem olju. Stročji fižol skuhamo do mehkega, ga odcedimo in narežemo na manjše kose. Paradižnik olupimo in narežemo na koščke....
Boranija - stročji fižol
Glavne jedi - www.kulinarika.netNa olju na hitro podušimo svinjska rebra, skoraj do mehkega. Odstavimo in v drugo ponev narežemo čebulo. Ko ta rahlo porumeni, dodamo na kocke narezane paradižnike in papriko, lovorjev...
Boranija po moje
Enolončnice - www.kulinarika.netMeso narežemo na majhne kocke in ga prepražimo, dodamo sesekljano čebulo ter pražimo, dokler čebula ne postekleni. Dodamo strt česen , na kocke narezano papriko, paradižnik, potresemo...
Mesni ražnjiči
Glavne jedi - www.mojirecepti.comSvinjsko in puranje meso narežemo na koščke. Hrenovko narežemo. Papriko, paradižnik in čebulo narežemo. Na lesene paličice za ražnjiče izmenično natikamo svinjsko meso, puranje meso,...
Zapečeni zrezki
Glavne jedi - www.mojirecepti.comMeso potolčemo, solimo in popramo. V ponvi segrejemo maslo in na njem popečemo narezano slanino. Dodamo sesekljano čebulo. Slanino in čebulo odstranimo iz ponve in vanjo položimo svinjske...
Zrezek z bučkami
Glavne jedi - www.mojirecepti.comBučke dobro operemo in narežemo na rezine. Meso operemo in osušimo. Nato ga solimo in popramo. V ponvi segrejemo olje in na njem pečemo meso približno 20 minut. Medtem ga ves čas obračamo....
Svinjina na rukoli s popečenimi bučkami
Svinjino solimo in položimo v pekač z malo olja. Popramo, dodamo origano, šetraj, brinove jagode ter zalijemo z dobrim dl rdečega vina. Pečemo pribl. eno uro. Če meso pripravljamo za...
Boranija (stročji fižol) s piščancem na hitro
Glavne jedi - www.kulinarika.netČebulo sesekljamo in opražimo na olju. Med tem časom narežemo prsi na kocke. Opraženo čebulo posujemo s sladko papriko, začinimo s poprom in soljo ter zalijemo z mrzlo vodo (cca. 2...