Polentna zloženka
Ostale jedi - www.kulinarika.netPrepražimo čebulo, dodamo na kocke narezano šunko, jo rahlo popečemo in dodamo pelate. Začinimo in nekaj časa dušimo. Omaka ne sme biti redka. Skuhamo jajca in jih olupimo. Sir narežemo...
Sotirana zelenjava
Sotirana imenujemo skuhano in zabeljeno zelenjavo. Zelenjavo izberemo po želji. Zelenjavo očistimo in narežemo na enakomerne kocke. Odcedimo (vodo lahko pridamo juhi) in zelenjavo zabelimo...
Otroški kosmiči in zelenjava
Za otroke - www.paparica.siPriprava Čebulo 2 minuti pražimo v oljčnem olju, nato dodamo vso zelenjavo razen graha. Prelijemo z vrelo vodo ali zelenjavnim fondom. Ponovno zavremo, nato 20 minut poširamo. Dodamo...
Zdrobova štruca z zelenjavo
Prikuhe in priloge - www.mojirecepti.comV lonec damo mleko in vodo. Solimo in primešamo maslo. Ko zavre, zakuhamo pšenični zdrob. Ko se zgosti, ga odstavimo in ohladimo. Korenje, brokoli in grah blanširamo, nato zelenjavo...
Jajčni špageti z gomoljno zelenjavo
Špagete po navodilih na embalaži skuhamo "al dente", jih odcedimo in zmešamo s pripravljeno omako.Na vroče olje stresemo na četrtine narezane mlade majhne šampinjone, jih...
Zelenjavna omaka
Omake in namazi - www.mojirecepti.comBučki, korenčka, papriko, cvetačo in brokoli narežemo. Čebulo in česen sesekljamo. Na olju prepražimo česen in čebulo. Dodamo vso narezano zelenjavo in grah. Solimo, popramo, dodamo...
Zrezek z zelenjavo
Glavne jedi - www.mojirecepti.comČebulo olupimo in narežemo. Korenje, por, papriko in šampinjone operemo in narežemo. V ponvi segrejemo maslo in na njem prepražimo čebulo. Nato dodamo šampinjone, prepražimo in v ponev...
Kamut z zelenjavo in mandlji
1. Na olju na hitro prepražimo česen in ingver. 2. Dodamo čebulo in korenje ter dušimo kakšnih 5 minut. 3. Dodamo vso ostalo zelenjavo in na majhnem ognju dušimo do mehkega. 4. Posolimo...
Kotleti z zelenjavo
Glavne jedi - www.kulinarika.netV večji posodi na maščobi popražimo sesekljano čebulo in česen, dodamo oprane kotlete, dodamo vso našteto zelenjavo in začimbe. Kuhamo približno uro in pol oz. toliko časa, da so kotleti...
Ameriška zloženka
Jed pripravimo v jena posodi, da so plasti lepo vidne. Sestavine za prvo plast zmeljemo, vlijemo v posodo, tudi za drugo plast in polijemo (zigeiner zos se dobi v Lidlu ali najboljšemu...