Mamin ragu
Glavne jedi - www.kulinarika.netČebuli na grobo sesekljamo in ju z mesom in kockami dušimo, dokler ne razpadeta. Po potrebi dolijemo vodo. Začinimo, dodamo paradižnikov koncentrat, paradižnik v koščkih in vrelo vodo....
Polpeti - navadni
Glavne jedi - www.kulinarika.netNajprej popražimo na olju čebulo, ko porumeni, dodamo česen, da zadiši. Vse to primešamo mesu. Že prej smo čez noč ali nekaj ur prej z mlekom namočili žemlje. Nato jih narežemo na kockice...
Juha z drobovjem
Žemlje namočite v mleku. Spražite nasekljano čebulo, primešajte nasekljan peteršilj in česen, majaron, sol, poper in zdrobljeno drobovje (na zelo majhne koščke narezano). Odstavite...
Nebo in zemlja
Prikuhe in priloge - www.kulinarika.netV slani vodi skuhamo olupljen krompir. Jabolka olupimo, očistimo in narežemo na majhne rezine. Popražimo jih skupaj s sokom limone in sladkorjem. Iz krompirja, mleka, masla in muškatnega...
Čufti v paradižnikovi omaki
Čufte lahko delate na tri načina. S starim belim kruhom ali rižem. Če delate čufte s kruhom, najprej stari kruh narežite na koščke in ga namakajte v malo mleka, da se zmehča. Če delate...
Hitra musaka
Glavne jedi - www.kulinarika.netOlupljen krompir skuhamo v slanem kropu. Na olju dušimo meso s čebulo toliko časa, da meso spremeni barvo, dodamo kocki. Jajca ražvrkljamo, dodamo bešamelno omako in dušeno meso, dobro...
Mleta pečenka
Glavne jedi - www.kulinarika.netIz naštetih sestavin, meso, v mleku namočen ter ožet kruh, česen, surovo jajce, sir, sol, poper, naredimo maso, ki naj pol ure počiva v hladilniku. Medtem skuhamo jajčka, jih ohladimo,...
Vampi po moje
Glavne jedi - www.kulinarika.netZmrznjene kuhane vampe kuhamo v kropu še 20 minut, dodamo kozarec kisa. Nasekljamo peteršilj, česen, čebulo, dodamo odcejene in oplaknjene vampe, na kockice narezan pršut ter vse skupaj...
Segedin na moj način
Enolončnice - www.kulinarika.netV odprtem ekonomu dušimo na kose narezano meso s sesekljano čebulo in česnom toliko časa, dokler česen in čebula ne razpadeta. Začinimo, dodamo paradižnikov koncentrat in vročo vodo,...
Goveja juha z mesom
V lonec damo oplaknjeno goveje meso, kosti, rdeč korenček, rumeno korenje, rumeno kolerabo, peteršilj s korenino, por, čebulo, česen, lovorjev list, cel poper, žafraniko, muškatni orešček...