Domača boranija
Enolončnice - www.kulinarika.netČebulo in česen drobno sesekljamo (najboljše v sekljalniku) in prepražimo na malo olivnega olja. Ko vse skupaj zadiši, dodamo na koščke narezano meso in spet popražimo, da meso postane...
Boranija - stročji fižol
Glavne jedi - www.kulinarika.netNa olju na hitro podušimo svinjska rebra, skoraj do mehkega. Odstavimo in v drugo ponev narežemo čebulo. Ko ta rahlo porumeni, dodamo na kocke narezane paradižnike in papriko, lovorjev...
Boranija II (stročji fižol)
Glavne jedi - www.kulinarika.netMeso narežemo na koščke in prepražimo na olju, da dobi lepo barvo. Dodamo drobno narezano čebulo in pražimo, da postane lepe rdečkaste barve, po potrebi zalivamo z vodo. Dodamo na kratke...
Boranija z gobami
Enolončnice - www.kulinarika.netFižol zavremo in odcedimo. Na olivnem olju prepražimo nalistan česen, gobe in čili. Po 10 minutah dodamo olupljen, nakockan zrel paradižnik in stročji fižol. Kuhamo 30 minut, nato dodamo...
Fižolova juha z rezanci in govedino
Vodo solimo in zavremo. Meso in kosti operemo. Jušno zelenjavo operemo, očistimo in zrežemo na debele kose. Čebulo olupimo ter jo z jušno zelenjavo, mesom in kostmi damo v slan krop....
Boranija (stročji fižol) s piščancem na hitro
Glavne jedi - www.kulinarika.netČebulo sesekljamo in opražimo na olju. Med tem časom narežemo prsi na kocke. Opraženo čebulo posujemo s sladko papriko, začinimo s poprom in soljo ter zalijemo z mrzlo vodo (cca. 2...
Boranija po moje
Enolončnice - www.kulinarika.netMeso narežemo na majhne kocke in ga prepražimo, dodamo sesekljano čebulo ter pražimo, dokler čebula ne postekleni. Dodamo strt česen , na kocke narezano papriko, paradižnik, potresemo...
Boranija stročji fižol
Glavne jedi - www.kulinarika.netČebulo sesekljamo in jo prepražimo na žlici olja, dodamo ščepec soli in premešamo. Zalijemo s skodelico vode in premešamo. Vmes narežemo meso na manjše kockice in ga popečemo na čebuli...
Svinjska rebra z mlinci
Rebra natremo z začimbo za svinjino in jih pustimo na hladnem nekaj ur. Položimo jih v vrečko za peko, jo dobro zapremo in po vrhu večkrat prešpikamo s šivanko. Postavimo v ogreto pečico...
Istrska jota
Fižol preliješ z mrzlo vodo in ga čez noč namakaš. Vedi, da fižol nabrekne in ga je za to potrebno preliti raje z več kot s premalo vode. Če te moti prevelika kislost zelja, ga temeljito...