Korenčkov kolač
Jajca penasto zmešamo s sladkorjem, dodamo moko in olje ter dobro premešamo. Na koncu primešamo še nariban korenček, narezane orehe, mleti cimet in sodo bikarbono. Vse skupaj dobro...
Zdrobova torta
Sladice in peciva - www.kulinarika.netZ električnim mešalnikom zmešamo vse sestavine za biskvit in ga damo v namaščen in pomokan pekač. Pečemo približno 30 minut na 180 stopinj. V lonec damo mleko, sladkor in margarino....
Mrzli kolač
Sladice in peciva - www.kulinarika.netVse sestavine za kolač zmešamo skupaj. Spečemo in nato ohladimo. Za glazuro zmešamo vse sestavine skupaj ter mešamo na toplem, da je lepo tekoče. Prelijemo po ohlajeni masi in nato...
Čokoladna torta z maskarpone sirom
Sladice in peciva - www.kulinarika.netStepemo trd sneg iz beljakov (ali cela jajca), dodamo mu sladkor. Ko je sneg svetleč, vmešamo olje, smetano, vanilijev ekstrakt, moko s pecilnim praškom, čokolado v prahu, mlete piškote...
Makov kolač
Jajca, sladkor in vanilijev sladkor penasto zmešamo. Dodamo jogurt, moko s pecilnim praškom, olje in mak. Pečico segrejemo na 180 stopinj in pečemo kolač 40 minut. Pečenega premažemo...
Čokoskvit
Sladice in peciva - www.kulinarika.netVse sestavine za biskvit zmešamo po vrstnem redu. Maso vlijemo v pomaščen pekač in postavimo v prej ogreto pečico na 180 stopinj. Ko je biskvit pečen, ga prelijemo s prelivom - vse...
Kolač brez jajc
Sladice in peciva - www.kulinarika.netNajprej zmešamo jogurt, olje, sladkor, vanilijev sladkor, nato posebej zmešamo moko, pecilni prašek, orehe, kakav in narahlo primešamo ostali masi. Pekač premažemo z margarino in ga...
Ketrin kolač
Sladice in peciva - www.kulinarika.netJogurt, kislo smetano, jajci, vanilijev sladkor, sladkor, zdrob in olje zmešamo in pustimo čez noč stati v hladilniku, ali pa vsaj minimalno 3 ure. Preden začnemo delati sladico, v...
Sočne rezine
Sestavine za testo zmešamo z mešalnikom in vlijemo v globok pekač, obložen s papirjem. Pečemo 45 minut na 180 stopinj. Preliv: Sladkor in jajce penasto vmešamo, dodamo stopljeno maslo...
Jelin kolač
Sladice in peciva - www.kulinarika.net1. Testo razvaljamo, dobro prebodemo z vilicami in vsakega posebej spečemo na narobe obrnjenem pekaču. 2. Biskvit: najprej naredimo trdi sneg, potem dodamo sladkor, orehe, moko ter...