Chili con carne po moje - mega varianta
Enolončnice - www.kulinarika.netNamočen fižol zavremo, dodamo sol in lovorjev list, nato ga skuhamo, ostati pa mora še malo čvrst - po pol ure ga lahko prvič poskusimo. Govedino in svinino narežemo na 2 - 3 cm velike...
Sangria po moje
Napitki - www.kulinarika.netV večjo posodo vlijemo 1 liter črnega vina , vanj damo vse naštete sestavine razen ledu in vode. Vse premešamo in pustimo 2 uri počivati. Nato dodamo 20 do 30 kock ledu in 1 steklenico...
Ričet po moje
Enolončnice - www.kulinarika.netČebulo in česen sesekljamo. Zelenjavo narežemo na kocke, por pa na kolobarje. Ajdovo kašo preberemo. Na ne prevročem olivnem olju podušimo čebulo, da se zmehča in prične barvati na...
Chop - suey po moje
Ostale jedi - www.kulinarika.netNa vročem olju najprej prepražimo čebulo in korenček (kakšno minuto), malo solimo in dodamo ostalo zelenjavo. Pražimo pol minute in dodamo 2-3 žlice sojine omake, ingver (žličko) in...
Florentinci po moje
Sladice in peciva - www.kulinarika.netCele mandlje najprej popražimo v pečici (10 minut na 180 stopinj). Ko se ohladijo, jih damo v vrečko in stolčemo s kladivom, da dobimo majhne koščke. Na maslu na kratko prepražimo ovsene...
Prekmurska gibanica po moje
Sladice in peciva - www.kulinarika.netMakov nadev: Mleko, smetano in maslo segrejemo, vmešamo mak, oba sladkorja in kuhamo na blagem ognju 2 minuti. Odstavimo in primešamo cimet. Skutni nadev: Ločimo rumenjake od beljakov....
Moje princeske
Sladice in peciva - www.kulinarika.netNa nizki temperaturi raztopimo maslo z vodo, postopoma dodamo moko, ščepec soli, odstavimo, dodamo eno jajce, nato drugo in tretje. Kuhamo na zmerni temperaturi, dokler testo ne odstopa...
Piščančja rižota čisto po moje
Prikuhe in priloge - www.kulinarika.netČe nimamo pri roki kakšnega kuharja, kar sami vzamemo v roke en večji lonec, v katerega nalijemo vodo in ga postavimo na štedilnik. Seveda ne smemo pozabiti zakuriti ali vklopiti štedilnika,...
Goveji jezik po moje
Glavne jedi - www.kulinarika.netNa segretem olju razpustimo sardele, dodamo čebulo, kapre, peteršilj, česen, poper, lovor, klinčka, orešek, limonin sok, vinski kis, solimo ter zavremo. Jezik, do mehkega skuhan v rahlo...
Kurja juha po moje
Juhe in zakuhe - www.kulinarika.netVse sestavine (razen graha)daj kuhati v lonec. Čebulo malo popeci in jo dodaj juhi. Ko je meso kuhano, ga izlušči od kosti in drobno nareži. Juho precedi, kuhano zelenjavo pa na grobo...