Torta stracciatella z jagodami
Sladice in peciva - www.kulinarika.netJajci, sladkor in vanilijev sladkor stepemo, da masa naraste. Dodamo olje in mleko ter moko s pecilnim praškom. Pečemo v tortnem modelu premera 24 cm. Ko je biskvit pečen, ga enkrat...
Smetanova torta z jagodami
Sladice in peciva - www.kulinarika.netV tortni model premera 28 cm na dno položimo peki papir in po celi površini naložimo piškote, ki smo jih prej na hitro namočili v mešanici vode, ruma in sladkorja v prahu. Nadev: Skuhamo...
Smetanova torta za mamico
Sladice in peciva - www.kulinarika.netPečico najprej segrejemo na 180 stopinj. Ločimo rumenjake od beljakov. Rumenjake močno stepamo s polovično količino sladkorja, da postane masa skoraj bela. Beljake s preostalim sladkorjem...
Smetanova torta
Sladice in peciva - www.ringaraja.netZmesaj vse sestavine (jajce, sladkor v prahu, margarino in moko) v testo in z njim »prekrij« pekac. Jaz uporabim okrogli tortni model. Z mlekom, pudingi in sladkorjem skuhaj...
Smetanov narastek
Sladice in peciva - www.kulinarika.netModel namažemo z maslom in pomokamo. Kislo smetano zmešamo s sladkorjem v prahu, rumenjaki, soljo in vanilijem. Nato dodamo še presejano moko in zmešamo v gladko maso. Beljake stepemo...
Smetanovo - čokoladni venček
Sladice in peciva - www.kulinarika.netPenasto umešamo jajca in sladkor ter vanilijev sladkor. Dodamo olje in smetano ter moko s pecilnim praškom. Na koncu umešamo čokolado. Testo zlijemo v namaščen in pomokan pekač v obliki...
Smetanove rezine z orehi
Pripravimo biskvit: Umešamo maslo, dodamo mu sladkor, posamezne rumenjake, nato pa še mešanico moke, kakava in pecilnega praška (v tej fazi izgleda precej suho). Na koncu umešamo še...
Čokoladni puding
Vzemite posodo in jo postavite na kuhalno ploščo z nastavljeno najvišjo temperaturo. V posodo nalijte pol litra mleka. V tem primeru pripravljamo puding za tri osebe. Uporabili bomo...
Smetanov hren
0-15minut - www.jedel.biVse navedene sestavine dobro premešamo v posodi. Pri soli moramo biti zaradi majoneze zelo pazljivi, zato tako pripravljene omake s majonezo solimo vedno pri koncu, da niso preslane....
Čokoladna rulada z bananino - smetanovim nadevom
Sladice in peciva - www.kulinarika.netNajprej pripravimo nadev. Banano dobro pretlačimo z vilicami, da dobimo precej gladko bananino "kašico". V posodi stepemo smetano in želatino fix, potem vmešamo še banano....