Pirini rezanci s paprikovo omako
Papriko očistimo in narežemo na kocke. Česen olupimo in fino sesekljamo.Testenine skuhamo v slanem kropu in odcedimo.Medtem polovico rdeče paprike in česen zapečemo na oljčnem olju...
Pirini rezanci s sirom in zelenjavo
Na koščke zrežite očiščeno papriko in olupljeno melancano, sesekljajte čebulo. Skupaj pražite na olju nekaj minut.Dodajte paradižnik in kuhajte še 10 minut. Proti koncu kuhanja solite,...
Pirini rezanci z roquefortom in rukvico
Rezance po navodilih na embalaži skuhamo »al dente«, jih odcedimo (vode, v kateri so se kuhali, ne zavržemo) in zmešamo s pripravljeno omako.Na maslu na hitro popečemo (sotiramo)...
Sojini rezanci s sardelami
Kuhan in ohlajen stročji fižol primešamo sardelam.Dodamo narezano steblasto zeleno, izkoščičene olive, česen in peteršilj.Pokapamo s sojino omako in po potrebi dosolimo.Omako narahlo...
Ajdovi rezanci v omaki iz zelene
Zeleno operemo in olupimo. Narežemo jo na rezine in skuhamo v malo slane vode, ki ji dodamo ščepec moke, da zelena ne potemni. Ko se zmehča, jo skupaj z mlekom, narezano in na vročem...
Kapeleti s pršutom v svežini krasa
Kapelete skuhamo v osoljeni vreli vodi po navodilih na embalaži. Na oljčnem olju prepražimo por toliko, da se zmehča.Takoj zatem dodamo na rezance narezane bučko in pršut ter sesekljan...
Špageti s štorovkami
Štorovke 1 minuto blanširamo v vroči vodi, odcedimo, ohladimo in ločimo bete od klobukov. Bete uporabimo le, če so mehki.Na oljčnem olju prepražimo česen, dodamo feferon in pražimo...
Pirini špageti z omako iz feferonov
Feferone prepolovimo, očistimo, operemo in zelo drobno narežemo. Čebuli olupimo in narežemo na kockice. Tudi česen olupimo, sesekljamo, solimo in zdrobimo. Bučko operemo in na strgalu...
Jajčni valoviti rezanci z zelenjavno omako
Valovite rezance po navodilih na embalaži skuhamo "al dente", jih odcedimo in zmešamo s pripravljeno omako.Na maslu posteklenimo na rezance narezan pršut in sesekljano čebulo.Dodamo...
Rezanci s paradižnikom in tunino
Sesekljano čebulo popražimo, da postekleni. Dodamo olupljene paradižnike, česen, baziliko in po želji sesekljan peteršilj.Na hitro pokuhamo, da voda izpari. Dodamo zdrobljeno tunino....