Jaffa torta
marmelina.siPomaranča in čokolada sta bili od nekdaj odlična kombinacija. Krema: Pečico segrejte na 180 stopinj. Dva modela za torto (23 cm) namažite z maslom in ju obložite s papirjem za peko....
Čokoladno - pomarančni mousse
Sladice in peciva - www.kulinarika.netČokolado, maslo in pomarančni sok stopimo nad paro, nato dodamo presejan kakav. Odstavimo s štedilnika in primešamo rumenjaka, pomarančno lupinico in liker. Pustimo ohladiti, da je...
Lahka višnjeva torta
Sladice in peciva - www.kulinarika.netBeljake s ščepcem soli stepemo v trd sneg, v katerega vtepemo še polovico sladkorja. Posebej stepemo rumenjake s preostalim sladkorjem in vodo, da dobimo bledo rumeno kremasto zmes....
Božična torta - šahovnica
Moko presejemo v skledo in ji dodamo vse sestavine. Z roko vse dobro zgnetemo v gladko testo. Testo zavijemo v folijo za živila in ga postavimo na hladno za pol ure. Dno modela za torte...
Jaffa trikotniki
Priprava: jajca, sladkor in vanilin sladkor zmešamo, dodamo mleko in olje ter moko (pol mehke, pol ostre) s pecilnim praškom. Pečemo 45 minut pri 190 stopinjah. Še vroče pecivo po notranjosti...
Jogurtovo limonin mousse z borovnicami
Sladice in peciva - www.kulinarika.netLimoninemu soku in lupinici dodamo želatino. Pustimo 10 minut, da nabrekne. Nato zmes nad soparo mešamo toliko časa, da se želatina stopi. Pustimo, da se malce shladi. Rumenjake ločimo...
Slastna čokoladna torta brez peke
Sladice in peciva - www.zenska.siSlastna čokoladna torta, ki se ji nihče ne bo mogel upreti. (FOTO: Index.hr/apetit) 1. korak: Kekse zmelji v mlinčku za orehe, dodaj maslo in pomarančni liker. Vse dobro premešaj. Zmes...
Jaffa kocke
Sladice in peciva - www.kulinarika.netBiskvit: Penasto vmešamo jajca z vodo, dodamo sladkor, nato pa še presejano moko s pecilnim praškom in olje. Temno testo naredimo enako, le da z moko presejemo tudi kakav. Spečemo....
Yogurtov mousse
Sladice in peciva - www.kulinarika.netListe želatine namočimo v mrzli vodi. Mleko, sladkor in vanilijev sladkor damo na ogenj, da se sladkor stopi. Dodamo želatino in pustimo, da se ohladi. Med tem časom stepemo smetano....
Mousse au chocolat - orange
Sladice in peciva - www.kulinarika.netČokolado (boljše kvalitete je čokolada, boljša bo mousse) in pomarančni sok raztopimo nad soparo (bagnomaria). Rumenjake dodamo čokoladni zmesi eno za drugim, vmes dobro mešamo. Kandirano...