Pecivo brez imena
Sladice in peciva - www.kulinarika.netBiskvit: jajca, sladkor in olje penasto umešamo, dodamo mleko, lešnike ter na koncu previdno vmešamo moko s pecilnim praškom. Spečemo v predhodno ogreti pečici pri 180 stopinjah (10...
Kavna strast
Sladice in peciva - www.kulinarika.netBiskvit: Ločimo beljake od rumenjakov. Iz beljakov stepemo sneg in ga shranimo. Rumenjake, sladkor in vanilijev sladkor stepamo dokler ne dobimo penaste narasle kreme. Prilijemo ohlajeno...
Čokoladno - kokosova torta z bananami
Sladice in peciva - www.kulinarika.netČokoladni biskvit: Jajca ločimo. Iz beljakov in 2 žlic sladkorja stepemo trd sneg. Rumenjake, 4 žlice sladkorja, vanilijev sladkor, 6 žlic tople vode zmešamo, da zmes naraste. Vmešamo...
Vroče, vroče
Jajca s sladkorjem dobro stepemo. Nato dodamo mleko in olje, ko je to lepo zmešano, dodamo moko in pecilni prašek. Maso zlijemo v pekač in jo pečemo približno 20 minut na 180 stopinj....
Sočno biskvitno pecivo
V beljake stresemo polovico sladkorja in naredimo sneg. Drugo polovico sladkorja stresemo v rumenjake, dodamo 4 žlice vode in penasto zmešamo. Dodamo moko in dobro premešamo, nato dodamo...
Čokoladni kosmatinčki
Sladice in peciva - www.kulinarika.netPenasto stepemo jajca s sladkorjem, dodamo vanilijevo esenco, mleko, jogurt in olje. Na koncu primešamo še moko s pecilnim praškom. Testo zlijemo v pomaščen in pomokan visok pekač (jaz...
Malinina omama
Sladice in peciva - www.kulinarika.netBiskvit: jajce, sladkor, vanilijev sladkor in vodo penasto zmešamo, nato počasi dodamo moko, pomešano s pecilnim praškom. Pekač (33 x 21 cm) obložimo s peki papirjem, vlijemo vanj pripravljeno...
Karamelna torta
Sladice in peciva - www.kulinarika.net1. En dan prej naredimo osnovo za pariško kremo in sicer tako, da 50 dag temne čokolade in 5 dl sladke smetane zmešamo. Tvarino ohladimo in jo pripravimo za naslednji dan. Prav tako...
Sadno - čokoladno pecivo
Vse sestavine za biskvit, po vrstnem redu, zmešamo v gladko testo. Polovico mase vlijemo v pekač, obložen s peki papirjem. Nato pripravimo nadev. Ožmemo limone in tako pripravljenemu...
Torta čokolada boža jagode
Najprej izdelamo biskvit tako, da rumenjake zmešamo s sladkorjem, vanilijevim sladkorjem, nato dodamo še olje in vodo. V to zmes presejemo moko, kakav in pecilni prašek. Na koncu vanjo...