Marcipanov kolač z ananasom
Sladice in peciva - www.kulinarika.netMarcipan dobro premešamo z mešalnikom, gladko umešamo margarino, sladkor, vanilijev sladkor ter sol, da nastane gladka penasta zmes. Vanjo postopoma vmešamo jajca (drugo za drugim,...
Zimska kolesa
Sladice in peciva - www.kulinarika.netVse sestavine za testo zamesimo in pustimo počivati 10 minut. Testo nato razvaljamo in izrežemo kroge. Pečemo jih pri temperaturi 200 stopinj približno 15 minut. Za kremo skuhamo vanilijev...
Rigo jancsi
Rumenjake, sladkor in vanilijev sladkor penasto vmešamo, nato dodamo vodo, olje, moko, pecilni prašek in kakav ter trd sneg iz beljakov. Vlijemo v pomaščen pekač in spečemo. Hladno...
Ti si moj srček
Sladice in peciva - www.kulinarika.netMed, sladkor, začimbe za medenjake, limonin sok in maslo raztopimo in zavremo. Ohladimo. Potem primešamo moko, lešnike, pecilni prašek in jajca. Ugnetemo mehko testo. Če se lepi na...
Karamelno - čokoladne rezine
Sladice in peciva - www.kulinarika.netBeljake in polovico sladkorja stepamo, da lepo naraste (postane trdno), rumenjake in ostali sladkor penasto stepemo, nato dodajamo (v rumenjake) postopoma ob neprestanem mešanju olje...
Srčeva torta
Jajca, sladkor in vanilijev sladkor penasto umešamo, dodamo moko in pecilni prašek. Zmes vlijemo v pomaščen in pomokan model srca in pečemo približno 25 minut na 170 do 180 stopinjah....
Budinske rezine
Sladice in peciva - www.kulinarika.netTesto zmešamo, ga razdelimo na dva dela in pustimo počivati 1 uro. Nato ga razvaljamo (najprej eno polovico) v obliko dna pekača (mora biti točno - jaz si pomagam s peki papirjem na...
Jaffa biskvit
Sladice in peciva - www.kulinarika.netJajca, sladkor, olje in naribano lupino dveh pomaranč zmešamo. Dodamo olupljene in zmlete pomaranče, 1 dcl vode in moko s pecilnim praškom. Vse skupaj pečemo 30 minut na 180 stopinj....
Nebeška pita
Sladice in peciva - www.kulinarika.netIz sestavin zgnetemo krhko testo. Razdelimo ga na 4 dele in razvaljamo na 0,5 cm debelo. Pečemo na narobe obrnjenem pekaču iz štedilnika, katerega obložimo s papirjem za peko. Ko je...
Karamelna pita
Sladice in peciva - www.kulinarika.netIz sestavin za testo ugnetemo testo in ga damo za pol ure v hladilnik. Testo razdelimo na 4 dele. Vsakega posebej razvaljamo na pravokotnik debeline pol cm. Pečemo na papirju za peko,...