- Iskali ste:
-čokolada x
-beljak x
timijan x
30-45 x
Solatni krožnik s piščančjim mesom in medenim prelivom
Meso: piščančja prsa narežemo na tanke trakove in jih posolimo, popopramo, dodamo malo timijana in malo rožmarina ter premažemo z žlico gorčice. Pustimo, da se okusi prepojijo in se...
Grahov golaž s črnimi olivami
Na olju zarumenimo sesekljano čebulo in česen, dodamo žlico moke in jo kratko prepražimo. Temu dodamo mezgo in zelenjavno kocko in vse skupaj dobro premešamo. Po parih sekundah zalijemo...
Piščančja prsa z gobami
Na olju in maslu posteklenimo sesekljano čebulo, dodamo razkosana piščančja prsa, solimo, popramo, potresemo s timijanom in v odkriti posodi pečemo, da meso dobi barvo. Med pečenjem...
Bolognese omaka iz kuhane govedine
Na olju prepražimo čebulo, nato dodamo nasekljano govedino in rahlo prepražimo. Dodamo še drobno narezan kuhan korenček. Zalijemo z vinom in počakamo, da nekoliko izhlapi. Nato zalijemo...
Pica - ena boljših
Testo: napravimo kvasec: malo moke, zdrobljen svež kvas, malo mlačne vode, žlica medu. Pustimo deset minut, da vzhaja, potem zalijemo z mlačno vodo, dodamo olivno olje, sol in počasi...
Solata štirih fižolov
Fižolu, če je v konzervi, odcedimo večine vode in stresemo v večjo skledo. Paradižnik, papriko in čebulo narežemo na koščke velikosti fižola in dodamo v skledo. Dodamo nasekljan koriander,...
kruhova juha s paradižnikom, šampinjoni in pekorinom
predpriprava Kruh narežemo na centimeter velike kocke. Zelenjavno osnovo pristavimo, zavremo in pustimo na toplem. Paradižnik očistimo in narežemo na kocke. Čebulo in česen olupimo...
vampi s krompirjem
priprava Krompir očistimo, olupimo, zrežemo na kocke, pristavimo in zavremo. Med kuhanjem mu dodamo šetraj, timijan in lovorov list. Kuhane vampe narežemo na tanke rezance. Čebulo olupimo...
srna z rukolo, hruškami in gorgonzolino majonezo
predpriprava Meso operemo pod tekočo hladno vodo in zbrišemo do suhega. Nato ga natremo z mešanico soli in poprove mešanice. Pečico segrejemo na 180 °C. Rukolo očistimo ter temeljito...
ocvrt piščančji file z drobtinami, mandlji in parmezanom
priprava Piščančji file očistimo in narežemo na približno pol centimetra debele zrezke. Pokrijemo jih s prozorno folijo in blago potolčemo. Začinimo jih s soljo in sveže mletim poprom....