- Iskali ste:
-čokolada x
-por x
orehi x
-smetana x
Velikonočna potica
Sladice in peciva - www.kulinarika.netMoko vsujemo v skledo, kvas damo vzhajati v nekaj žlic toplega mleka, kateremu smo dodali žličko moke in žličko sladkorja. Ko je kvas pripravljen, ga vsujemo v moko (v moki naredimo...
Vanilijevi rogljički Migla
Vseh pet prvih sestavin zgnetemo v testo in oblikujemo kepo, ki naj pol ure počiva. Z roko oblikujemo majhne rogljičke in jih polagamo v pekač. Pečico predhodno segrejemo in pečemo...
Orehova sladica
Sladice in peciva - www.kulinarika.netLočimo rumenjake od beljakov. Rumenjake stepamo s sladkorjem, ko zmes naraste, dodamo vse ostale sestavine in premešamo. Beljake stepemo v trd sneg in vse skupaj zelo narahlo premešamo....
Pita rožica
Sladice in peciva - www.kulinarika.netZ moko, oljem,jajcem, soljo in vodo zamesimo elastično, ne preveč trdo testo. Razdelimo ga na 4 dele. Vsak kos lepo mesimo, da se ne lepi na prste. Pustimo počivati cca. 20 minut. Pokrijemo...
Orehov medeni kolač z datlji
Sladice in peciva - www.kulinarika.netMed segrejemo. Ko postane tekoč, ga pustimo, da se ohladi. Rumenjake in pol sladkorja penasto umešamo. Dodamo moko s pecilnim praškom, cimet, muškatni orešček, narezane orehe, narezane...
Ruska pita
Sladice in peciva - www.kulinarika.netRumenjake zmešamo, dodamo sladkor in maslo (ne stopljeno). Dodamo orehe (15 dag) in dobro zmešamo. Dodamo moko in umesimo krhko testo. Razvaljamo in damo peči (180 stopinj – 10 do 15...
Rumena sladica
Sladice in peciva - www.kulinarika.netV mleko dodamo maslo, cimetovo skorjico in sol. Zavremo in zakuhamo polento. Kuhano polento ohladimo. Ohlajeni primešamo rozine in orehe. Posebej zmešamo 2 rumenjaka in sladkor, iz...
Tunina pašteta
Predjedi - www.kulinarika.netPločevinki odpremo in odlijemo malo olja, stresemo v multi praktik ali podoben mešalnik, dodamo na 4 kose narezano čebulo, orehova jedrca, gorčico in majonezo. Zmeljemo, da se sestavine...
Ribe po mikronezijsko
Ribe in morske jedi - www.kulinarika.netRaznovrstne male ribe (10 - 20 cm) ulovimo z mrežo, ki jo mečemo v plitvo vodo med skale ob obali. Rib ne čistimo, položimo jih na zelo vroče kamne, tik ob žerjavici in dobro prepečemo,...
Baklava (začinjena, z več oreški in sezamom)
Sladice in peciva - www.kulinarika.netPazimo, da se testo ne izsuši! Prvi list namažemo po obeh straneh z maslom, margarino ali oljem in ga položimo v namazan pekač, robove, če ni točno odrezan, zavihamo navznoter. Nanj...