- Iskali ste:
-čokolada x
beljak x
vino x
-jabolka x
Breskova pogača
Sladice in peciva - www.mojirecepti.comV posodi zmešamo moko, sol, pecilni prašek, margarino, sladkor, rumenjaka in žlico belega vina. Sestavine pregnetemo v krhko testo in ga damo za pol ure počivat na hladno. Medtem olupimo...
Koruzno - rakovičja juha
Ostale jedi - www.kulinarika.net1. Koruzne storže umijemo, osušimo in z ostrim nožem porežemo zrna. Ostanek na strženu še dodatno podrgnemo z nožem, da dobimo čimveč koruznega "mlečka". 2. V večji vok ali...
Ribji kipnik
Ribe in morske jedi - www.kulinarika.netFileje operemo in posušimo z vpojnim papirjem. Narežemo jih na koščke ter jih temeljito zmeljemo v sekljalniku. Ločimo rumenjake od beljakov. Zmletemu ribjemu mesu primešamo rumenjak,...
Želvice
Moko, margarino, rumenjake, sladkor in vino na hitro zgnetemo v gladko testo. Zavijemo v folijo in za 1 uro damo v hladilnik. Pečico segrejemo na 180 stopinj (ventilacijsko pa na 160...
Omaka karbonara za testenine
Omake in namazi - www.kulinarika.netNa olju v kozici popečemo slanino, zalijemo z vinom, dodamo smetano, solimo in popramo, nato odstavimo in počasi umešamo beljak, da se omaka zgosti, pri čemer beljak ne sme zakrkniti....
Vinska krema
Sladice in peciva - www.kulinarika.netZavremo mleko, ki mu dodamo polovico sladkorja. Posebej zmešamo rumenjake, drugo polovico sladkorja, vino, moko in puding(prah). Maso vlijemo v mleko in kuhamo ob neprestanem mešanju...
Vinski keksi
Iz sestavin zamesimo gladko testo, ga razvaljamo in s kozarcem ali modelčkom izrežemo krogce. Dva beljaka stepemo v čvrst sneg, dodamo dve žlici sladkorja v prahu. Vsak keks premažemo...
Hrustljavi piščanec
Ostale jedi - www.kulinarika.netTesto za pečenje: beljak stepemo v trd sneg. Posebej zmešamo moko, škrob, pecilni prašek, sol, poper in vse to dodajamo k snegu izmenično z 200 ml vode. Ob koncu prilijemo še 6 žlic...
ocvrt mariniran piščančji file s praženo zelenjavo
predpriprava Testo za cvrenje. Beljak stepemo v trd beljakov sneg. V kotličku zmešamo moko, jedilni škrob, pecilni prašek, sol in sveže mlet beli poper. Nato mešanico izmenoma z 2 decilitroma...
čista juha iz telečjega repa
predpriprava Telečji rep nasekamo na koščke, ki jih začinimo s soljo in sveže mletim črnim poprom. Vso zelenjavo, razen čebule, očistimo in zrežemo na kocke, por pa na kolesca. Čebulo...