Čebelji pik
Krema: iz mleka, sladkorja, pudinga, moke oz. gustina skuhamo gosto pudingovo kremo. Ko se ohladi, ji dodamo posebej stepene rumenjake, vino, sneg iz beljakov, na koncu dodamo še stepeno...
Špinačni narastek z gorgonzolno omako
Glavne jedi - www.kulinarika.netŠpinačo odtalimo (v mikrovalovki). Medtem stepemo jajci skupaj s stopljenim maslom. Primešamo toplo mleko, v katerega smo zamešali pecilni prašek. Počasi med stepanjem dodajamo pšenični...
Prirejena gibanica
Iz vseh sestavin zgnetemo testo, 2/3 ga zvaljamo in damo v pekač. Nato zmešamo skuto z jajcem in sladkorjem in damo na testo, potem zmešamo orehe s sladkorjem, rumom in limonino lupinico...
Krhki flancati - štravbe
Iz navedenih sestavin zamesimo testo, malo mehkejše kot za rezance. Količino moke prilagajamo glede na to, kako velika so jajca in glede na količino dodanega vina. Testo zavijemo v...
Piščančja obara s klobučkom
Enolončnice - www.kulinarika.netNasekljano čebulo dušimo na žlici olja, približno 5 minut. Dodamo na manjše koščke narezane piščančje prsi in krompir, narezan na manjše koščke. Posolimo, popramo, dodamo lovor, timijan,...
Quiche s porom in pršutom
Predjedi - www.kulinarika.netZamrznjeno listnato testo odtajamo. Odtajanega razvaljamo ter z njim prekrijemo pekač. Dva pora operemo ter narežemo na kolobarje. V ponvi stopimo 50 g masla ter na njem zarumenimo...
Nadevan osličev file v testu
Kurkumov nadev: mleku dodamo 50 g masla, zavremo, solimo in vanj zakuhamo moko. Ko se masa med kuhanjem loči od posode, jo prestavimo v drugo posodo in jo ohlajamo. Še mlačni primešamo...