Zelenjavna omaka za testenine
Vse sestavine narežemo na manjše kose. Grah ter korenček zmeljemo s paličnim mešalnikom v kašo (dodamo malo vode). Na olivnem olju prepražimo čebulo, da postekleni. Dodamo ščepec sladkorja....
Zrezek po cigansko
Zrezke začinimo s soljo, vegeto, poprom, gorčico. Na olju prepražimo čebulo in česen, tako da čebula postekleni. Paradižnik nasekljamo na drobne koščke in ga skupaj z narezano papriko...
Bolognese omaka iz kuhane govedine
Na olju prepražimo čebulo, nato dodamo nasekljano govedino in rahlo prepražimo. Dodamo še drobno narezan kuhan korenček. Zalijemo z vinom in počakamo, da nekoliko izhlapi. Nato zalijemo...
gratiniran goveji zrezek z bučkami in paradižnikom
predpriprava V kozici pristavimo in zavremo vodo za blanširanje paradižnika. Čebulo olupimo in drobno sesekljamo. priprava V ponvi segrejemo olje, na katerem posteklenimo sesekljano...
pekoča ribja juha na hitro
priprava Škampe – glede na velikost vzamemo 4 ali 8 rakov -, očistimo. Česen olupimo in zrežemo na tanke lističe. Krompir olupimo in narežemo na četrtine. Čilija zdrobimo. V posodi...
brodet z lignji in fižolom
predpriprava V posodi pristavimo vodo za blanširanje paradižnika. Lignje očistimo, oprhamo pod tekočo vodo in dobro posušimo. Čebulo olupimo in zrežemo na tanke lističe. Česen olupimo...
listov zvitek s hladno olivno omako
predpriprava Fileje temeljito očistimo; pri vrhunski kuhinji odstranimo tudi kožo. priprava Fileje blago posolimo, namažemo s tapenado, zvijemo in položimo v manjšo ognjevarno posodo....
špageti z morskimi sadeži
predpriprava V loncu pristavimo in zavremo vodo za kuhanje testenin. V kozici pristavimo in zavremo vodo za blanširanje paradižnika. Paradižnik za 30 sekund potopimo v krop, potem pa...
škampi v rdeči buzari
predpriprava V kozici pristavimo vodo za blanširanje paradižnika. Škampe očistimo, oprhamo pod tekočo hladno vodo in posušimo. Paradižnika za 10 sekund potopimo v krop. Nato ju olupimo,...
Piščanec v zelenjavni omaki
Piščančji file narežemo na tanke zrezke, jih začinimo z začimbno mešanico za perutnino, in povaljamo v moki. V večjo ponev damo olivno olje in piščančje zrezke popečemo z obeh strani...