Tatarski biftek moje tašče
Glavne jedi - www.kulinarika.netNajprej stepamo rumenjake, gorčico in zelo drobno sesekljano čebulo. Ko postane zmes penasta, dodamo postopoma olje, sol, tabasko, omako worchester, paradižnikov ketchup, rdečo papriko,...
Dušen svinjski hrbet
Glavne jedi - www.kulinarika.netSvinjino natremo s česnom, soljo, poprom ter gorčico. Pustimo na hladnem 30 minut. Po želji jo lahko pretaknemo s slanino, porom, pršutom, jaz sem jo s korenčkom. Če imamo čas, lahko...
Ocvirkova pašteta
Najenostavnejši postopek je, da vse sestavine (ocvirke, jajca, kumarice, gorčico, majonezo, šalotko, sol in poper) damo v multipraktik* in mešamo do gladke strukture. Pašteto hranimo...
svinjski file s šampinjoni v vermutovi omaki
predpriprava Pečico segrejemo na 200 °C. Slanino narežemo na tanke rezine. Fileja očistimo, namažemo z gorčico, začinimo s soljo (gl. opozorila) in sveže mletim črnim poprom ter...
ražnjiči z mariniranim rostbifom in čebulo
predpriprava Rostbif narežemo na koščke. Pehtran osmukamo in drobno sesekljamo; potrebujemo ga za 1 žlico. Šalotko olupimo in drobno sesekljamo. V skledi gladko razmešamo vse sestavine...
avokado in jabolko v solati
predpriprava Rozine preberemo in temeljito operemo. priprava Jabolko olupimo, razkosamo na četrtine, razpečkamo, dekorativno narežemo in nemudoma pokapljamo z žlico limoninega soka....
por in škampovi repki v solati
Ribe in morske jedi - www.gurman.eupredpriprava V večji posodi pristavimo in zavremo vodo za kuhanje pora; vodo posolimo. V kozici pristavimo in zavremo vodo za kuhanje jajc; vodo blago posolimo. Por temeljito očistimo...
solatni preliv z balzamičnim kisom in javorovim sirupom
Solate - www.gurman.eupriprava Šalotko olupimo in čim bolj drobno sesekljamo. V manjšem kotličku ali skledici razžvrkljamo kis, javorov sirup, sesekljano šalotko, gorčico in sol. Nato med nenehnim mešanjem...
solatni preliv z balzamikom, javorovim sirupom in olivami
priprava Olive izkoščičimo. Šalotko olupimo in čim bolj drobno sesekljamo. V posodo električnega mešalnika nalijemo kis in javorov sirup, dodamo sesekljano šalotko, izkoščičene olive,...
zeliščna solata s kozjim sirom in borovnicami
predpriprava Zelišča (gl. nasveti) in krešo oprhamo pod tekočo hladno vodo, dobro otresemo in osmukamo. Borovnice (gl. opozorila) preberemo, oprhamo pod tekočo hladno vodo in dobro...