Krhki flancati - štravbe
Iz navedenih sestavin zamesimo testo, malo mehkejše kot za rezance. Količino moke prilagajamo glede na to, kako velika so jajca in glede na količino dodanega vina. Testo zavijemo v...
Pita iz sladkega krompirja
Sladice in peciva - www.kulinarika.netSladek krompir po dolgem zarežemo in ga v mikrovalovni pečici pečemo približno 15 do 20 minut, ali toliko časa, da je čisto mehak. Ohladimo in izdolbemo meso. Pečico segrejemo na 175...
Višnjeva harmonija
Ločimo rumenjake od beljakov. Stepemo sneg iz beljakov in ga damo na stran. V drugo posodo stepemo: vanilijev sladkor, rumenjake, 1dl vode in 20 dag sladkorja. Mešamo cca. 5 minut....
Lahka švicarska sadna pita - Wähe
Sladice in peciva - www.kulinarika.netTesto: najprej res na hitro zamesimo testo, ki ga zavijemo v plastično folijo in postavimo na hladno vsaj za pol ure. Testo razvaljamo 2 do 3 mm na debelo in ga damo na s peki papirjem...
Pasteis de nata
Sladice in peciva - www.kulinarika.netListnato testo mora biti odtajano, a vseeno hladno. Krema: v posodi zmešamo rumenjake, sladkor, moko, sol ter dodamo malo mleka, da je zmes tekoča. Preostalo mleko in smetano zlijemo...
Flada
Odtajamo listnato testo in ga razvaljamo na 2-3 mm debelo. Na pekač (najboljši je tisti pravokotni za pico) položimo peki papir in nato testo. Pomembno je, da testo prekriva celotno...
Saj ne morem verjet, da je to bučkina pita...
Za bučni pire v pari mehko skuhamo meso rumenih buč (muškatna buča, hokaido) in ga pretlačimo v pire. Pečico segrejemo na 180 stopinj. Iz sestavin zamesimo testo. ¾ testa pritisnemo...
Jabolčni štrudelj s suhimi marelicami
Sladice in peciva - www.kulinarika.netZa vlečeno testo uporabimo moko, jajce in kis. Med mešanjem dodajamo olje in mlačno vodo. Ko je elastično in se ne oprijema posode, ga premažemo z oljem in v pomokani posodi pustimo...
Torta za nagajivčke
Sladice in peciva - www.kulinarika.netJajca ločimo in stepemo sneg iz beljakov. Rumenjake in sladkor mešamo nekaj časa, potem dodamo olje in mleko, na koncu pa še moko s pecilnim praškom in malo arome. Čisto na koncu s...
Kremna krostata
Sladice in peciva - www.kulinarika.netKrema: zmešamo sladkor in jajce (žličke sladkorja ne smejo biti zvrhane, ampak poravnane), temeljito premešamo. Dodamo moko (enako kot prej - 2 poravnani žlici in pol) in neprestano...