- Iskali ste:
-beljak x
klapavice x
Klapavice na buzari
Ribe in morske jedi - www.kulinarika.netNa oljčnem olju zarumenimo sesekljano čebulo, dodamo drobtine, sesekljan česen in sesekljan peteršilj. Vse skupaj malo popražimo, dodamo paradižnikovo mezgo, premešamo in dodamo školjke....
Gratinirane klapavice
Glavne jedi - www.mojirecepti.comŠkoljke dobro operemo. Kuhamo jih toliko časa da se odprejo. Počakamo da se nekoliko ohladijo, nato pa iz njih poberemo meso. Izberemo lepše dele školjk, jih namažemo z maslom in nanje...
Gratinirane klapavice s špinačo
Glavne jedi - www.mojirecepti.comŠpinačo dobro operemo, narežemo in položimo v posodo. Dodamo olivno olje, par žlic vode in sol. Počasi jo dušimo dokler ne postane mehka. Nato jo odcedimo. Školjke dobro operemo. V...
Klapavice s poprom
Glavne jedi - www.mojirecepti.comKlapavice dobro umijemo in jih položimo v ponev. Dodamo veliko popra. Ponev pokrijemo in dušimo dokler se školjke ne odprejo. Ponev med dušenjem večkrat pretresemo. Ob koncu dušenja...
Rižota z morskimi sadeži
Glavne jedi - www.mojirecepti.comČebulo olupimo in na drobno sesekljamo. Korenje operemo in narežemo na majhne kocke. Lignje očistimo in narežemo na kolobarje. Na olivnem olju prepražimo čebulo, dodamo strt česen,...
Školjke s polento na rdeče
Ribe in morske jedi - www.kulinarika.netŠkoljke: Cca. 1,5 kg različnih školjk. Canestrelle nujno skuhamo prej toliko, da se odprejo, odvzamemo meso ter ga speremo pod tekočo vodo. V nasprotnem primeru bomo jedli pesek in...
Cocktail z morskimi sadeži
Ribe in morske jedi - www.kulinarika.netKuhano ribo, lignje in klapavice, vse ohlajeno, primerno narežemo ter prelijemo z omako, ki smo jo pripravili iz majoneze, kečupa, naribanega hrena, vina, limoninega soka in začimb....
Klapavice "Leon"
Ribe in morske jedi - www.kulinarika.netŠkoljke temeljito očistimo apnenca in trave, ker bodo drugače pogrenile. Damo jih kuhati v primerno veliko kozico. Ko začnejo oddajati vodo, le - to odlijemo in ponovno postavimo na...
Školjkina omaka
Klapavice na hitro pokuhamo in očistimo meso. Lupine zavržemo. Na olivnem olju prepražimo strt česen, dodamo drobtine in stresemo školjke. Dušimo približno 15 minut, dodamo paradižnikovo...
Klapavice ala buzara 2
Klapavice dobro očistimo s krtačko. Uporabimo samo dobro zaprte. Na olju prepražimo strt česen toliko, da zadiši. Dodamo še drobtine, jih malo prepražimo in stresemo školjke. Pokrite...