Kokosova rulada
Zmeljemo kekse in orehe ter dodamo vse sestavine za 1. testo. Dobro premesimo in razvaljamo. 2. testo: vse sestavine premesimo (vse z rokami, tudi prvo testo) in razvaljamo po testu...
Palačinke za alergike na jajca in mleko
V sojino mleko dodamo vodo, pirino moko, olje in sladkor ter vse skupaj zmešamo v gladko maso. Pustimo počivati približno 30 minut, da se pirina moka napije tekočine. Pečemo kot običajne...
Lešnikova salama
Žlico vode, marmelado in sladkor zavremo, da se vse skupaj raztopi, dodamo lešnike, orehe in kekse ter vse skupaj mešamo, da se naredi gosta zmes. Na peki papir posujemo mešanico orehov...
Torta na "brzaka"
Ločimo beljake in rumenjake. Posodo damo na štedilnik in na ognju v mleku in vodi z maslom razstopimo čokolado. Stepemo rumenjake, dodamo ves sladkor in čokoladno mešanico. Dodamo moko...
Tropske mesne kroglice
Mesne kroglice naredim po receptu, ki sem ga objavila na kulinariki pod naslovom polpeti drugače. S tem, da v maso dam še origano in malo bazilike. Vse ostalo navedeno zmešamo v posodi,...
Orehove kronice
Listnato testo najprej razvaljamo na približno 2 milimetra debeline in z modelčkom oblikujemo krogce. Na krogce z žlico nadevamo marmelado-ne kupčke, ampak čim tanjše! Potem na vsak...
Preprosto orehovo pecivo
V posodi najprej z električnim mešalcem umešamo jajca in sladkor v prahu. Nato dodamo ostale sestavine (razen moke) in še enkrat zmešamo. Nazadnje dodamo še moko. Ko dobimo gladko zmes,...
Biskvitni vaflji
Preden pričnemo s pripravo testa, prižgemo aparat za peko vafljev, da se med pripravo segreje. Penasto zmešamo rumenjake, sladkor in vodo. Pri tem dodajamo rumenjake enega po enega...
Borovničev mix
Jajca in sladkor dobro stepemo z mešalnikom, nato z žlico vmešamo moko, da nastane gladka zmes. Testo vlijemo v pekač, ki smo ga prej opremili s peki papirjem. Testo razporedimo po...
Višnja v objemu vanilije
Sestavine za testo zmešamo v posodi. Mešamo z električnim mešalnikom, da zmes dobi čim več mehurčkov. Tako bo testo rahlo. Pečemo 20 minut na 200 stopinjah. Skuhamo vanilijev puding...