Čebelji pik
Krema: iz mleka, sladkorja, pudinga, moke oz. gustina skuhamo gosto pudingovo kremo. Ko se ohladi, ji dodamo posebej stepene rumenjake, vino, sneg iz beljakov, na koncu dodamo še stepeno...
Divjačinski ragu
Meso narežemo na približno 2 cm velike kose. Čebulo olupimo. Čebulo in slanino narežemo na 1 cm velike kocke. Meso začinimo s soljo, poprom, rožmarinom in timijanom. Na nekoliko olja...
Dvonadstropna torta za rojstni dan
Spečemo biskvite, prve v tortnem obodu premera 26 cm, drugega v tortnem obodu premera 20 cm. Nato se lotimo nadevov: 1. puding skuhamo po navodilu z vrečke, vendar upoštevamo količine,...
srnin zrezek z brusnično omako z zelenim poprom
priprava Debele srnine zrezke natremo s praškom petih dišav in obilno začinimo s sveže mletim črnim poprom. V skodelici gladko razmešamo med in kis. Z mešanico premažemo zrezke, ki...
majonezno gorčična omaka
priprava Sladko smetano stepemo. V kotličku gladko razmešamo majonezo, gorčico, hren, pomarančno marmelado, kis, vino, sveže mlet črni poper in kajenski poper. Nazadnje primešamo stepeno...
Čebelji pik
Sladice in peciva - www.ringaraja.netKREMA: Iz mleka, sladkorja, pudinga, moke oz. gustina skuhamo gosto pudingovo kremo. Ko se ohladi, ji dodamo posebej stepene rumenjake, vino, sneg iz beljakov, na koncu dodamo še stepeno...
Borovničeva pita
Sladice in peciva - www.zenska.si(pita je lahko tudi jabolčna, sirova, orehova…) – količine so nekoliko večje (za večji pekač) Zamesiš testo in ga razdeliš na dva dela. Polovico ga v modelu spečeš le napol (cca. 20...
Palačinke z evrokremom v vinskem šatoju
Podajam svoj recept za palačinke v vinskem šatoju. Palačinke sem nadeval s temnim evrokremom oziroma lešnikovo kremo. Naredite testo za palačinke po standardnem receptu. Specite 16...
Kunčja pečenka po francosko v rimskem loncu
Glavne jedi - www.kulinarika.netKunca splaknemo, posušimo ter natremo s soljo in z nekaj sveže zmletim poprom. V vodi namočen lonec razporedimo najprej plast tanko narezanih rezin slanine, potem meso in nanj zopet...