Stročji fižol z mesom
Glavne jedi - www.mojirecepti.comStročji fižol operemo in narežemo. V slani vodi ga kuhamo približno 20 minut, nato ga dobro odcedimo. Paradižnik operemo in narežemo. Meso umijemo in osušimo. Nato ga solimo in popramo....
Posebna omaka za testenine
Omake in namazi - www.kulinarika.netHrenovke narežemo na majhne kocke in jih pečemo na olivnem olju, da se rahlo zapečejo. Dodamo na koščke narezan paradižnik in nekaj minut mešamo, da se paradižnik razpusti. Dodamo sol,...
Solata iz leče z mehkim jajcem
Solate - www.kulinarika.netSkuhamo jajca. V skledo damo solato, na lističe narezano čebulo in paradižnike. Na hitro ji primešamo toplo lečo in paradižnike. Prelijemo s prelivom in narahlo zmešamo. Naložimo na...
gratinirana goveja bržola z olivami
predpriprava Paradižnik blanširamo, olupimo, razsemenimo in narežemo na kocke. Papriko očistimo in drobno sesekljamo. Bržole nežno potolčemo. Čebulo olupimo in drobno sesekljamo. priprava...
Tatarski biftek za vsak okus
Čebulo olupimo in jo narežemo na majhne kockice. Prav tako sesekljamo kisle kumarice, sardine in drobnjak. Peteršilj operemo in sesekljamo. Vse dodatke za tatarski biftek naložimo v...
Telečja pečenka z omako iz tunine (vitello tonatto)
Z nožem naredimo v teletino v enakomernih razdaljah približno 2 cm globoke vbode. V zareze vtaknemo izmenoma na večje koščke narezan česen in sardelne fileje. Solimo, popramo s sveže...
Tatarski biftek
Meso zmeljemo na drobno, najbolje, da nam ga pripravi že kar mesar. Zmleto meso damo v posodo in mu dodamo sesekljane sestavine – šalotko, peteršilj, šetraj, česen, papriko in meso...