Polnjeni krompirčki
Prikuhe in priloge - www.kulinarika.netKrompir naj vre približno 15 do 20 minut (toliko, da se zmehča), potem ga ohladimo, narežemo (po dolgem) na polovice in z malo žličko izdolbemo. Medtem ko se krompir kuha pripravimo...
Zelenjavni muffini
Predjedi - www.mojirecepti.comKrompir olupimo in narežemo na majhne kocke. Deset minut ga kuhamo v slani vodi, nato ga odcedimo. Pečico segrejemo na 180° C. Vdolbinice pekača na muffine namastimo z maslom in...
Narastek s klobaso
Glavne jedi - www.mojirecepti.comKrompir dobro operemo in ga kar v olupkih skuhamo v slani vodi. Nato ga odcedimo, olupimo in narežemo na rezine. Papriki in paradižnik operemo in narežemo. Čebulo sesekljamo in jo prepražimo...
Narastek z brokolijem
Predjedi - www.mojirecepti.comKrompir olupimo, operemo in kuhamo v slani vodi do mehkega. Nato ga odcedimo in narežemo na rezine. Suh paradižnik narežemo. Slanino narežemo na kocke. Brokoli operemo in narežemo....
Pečen krompir s slanino
Glavne jedi - www.mojirecepti.comPečico segrejemo na 200° C. Krompir operemo, skrtačimo in po potrebi prepolovimo. Paprike operemo, prerežemo in očistimo semenja. Narežemo jih na pramene. Čebulo olupimo in narežemo...
Zmešanka št. 14
Glavne jedi - www.kulinarika.netNasekljamo čebulo in jo popražimo. Dodamo mleto meso in vse skupaj pražimo kakšnih 15 minut, dodamo paradižnik in pražimo še 10 minut, da tekočina povre. Solimo in popramo. Melancane...
Omleta iz hrenovk
Glavne jedi - www.kulinarika.net1. Olupimo krompir in ga narežemo na rezine. Pražimo ga na maslu 6 - 8 minut, da bo postal mehek. Večkrat ga obrnemo. Dodamo 1/4 čajne žličke soli. 2. Rahlo zmešamo jajca, mleko, 1/2...
Vegi zvitki s krompirjem
Glavne jedi - www.kulinarika.netSkuhamo krompir v olupkih (v vreli soljeni vodi cca. pol ure), kuhanega olupimo, spasiramo, dodamo jajce, parmezan, na kockice narezan paradižnik in nariban ementaler, malo masla, žlico...
Mrzel piščanec nadevan s francosko solato
Glavne jedi - www.kulinarika.netSol stresemo v pekač in nanjo položimo piščanca. Pečemo na 175 stopinjah od ene ure do ure in pol (odvisno od velikosti piščanca). Lahko uporabimo tudi piščanca, že začinjenega in pakiranega...
Slasten koromač
Glavne jedi - www.kulinarika.netPekač premažemo z oljem. Krompir narežemo na kolobarje in ga zložimo po pekaču. Koromač narežemo na koščke in ga potresemo po krompirju. Na vrh pa sesekljan paradižnik. Popopramo. V...