Paradižnikova torta
Predjedi - www.mojirecepti.comParadižnike operemo in narežemo. V posodici zmešamo skuto, kislo smetano, paradižnikovo mezgo, nasekljano baziliko in drobnjak ter strt česen. Vse skupaj še solimo. Listnato testo razvaljamo...
Ocvrti skutni žepki
Predjedi - www.kulinarika.netPresejemo moki. Vroče mleko zmešamo s soljo in maslom, vmešamo v moko in zgnetemo mehko testo. Za nadev olupimo in naribamo krompir. Drobnjak na drobno narežemo. Krompir in drobnjak...
Bakala torta
Naredimo kvasec: v skodelico mlačne vode (približno 10 cl) razdrobimo kvas, premešamo, pokrijemo in pustimo stati nekaj minut, toliko, da začnejo delovati kvasovke (cca. 10 minut)....
beluševi zvitki z masleno omako z zelišči
priprava Zvitki. Maslo pristavimo in stopimo. Pekač namažemo z maslom. Beluše očistimo, olesenele dele odlomimo. Pečico segrejemo na 200 °C. Liste testa razpolovimo. Polovico vsake...
Zeliščne štruce
Sladice in peciva - www.kulinarika.netZmešaj kvas, sladkor, 2 žlici moke, nekoliko vode in pusti, da vzhaja. Tako dobljen kvasec dodaj moki (prej jo posoli in zmešaj). Prilij mlačno vodo in zamesi mehko testo. Na koncu...
Nadev za (rolano) pizzo
Sladice in peciva - www.kulinarika.netSkuto zmešamo in pretlačimo s tuno ter s sesekljanimi zelišči in drobno nasekljanim česnom, po okusu tudi solimo in popramo. Pustimo kako uro v hladilniku, da se skuta prepoji z ostalimi...