- Iskali ste:
-bučke x
vino x
-pršut x
-majaron x
30-45 x
Polnjeni lignji z rižem
Lignje očistimo in jim odstranimo glave in lovke. Lovke sesekljamo in po navodilih iz vrečke skuhamo riž. Na olivnem olju prepražimo čebulo, da ovene. Dodamo sesekljane lovke in počakamo,...
Pasta alla puttanesca
Na olivnem olju prepražimo nasekljano čebulo in dodamo 3 večje slane filete, da se razpustijo med čebulo. Dodamo 3 žlice mezge, dobro pomešamo in zalijemo z belim vinom. Dodamo pelate...
Sardelice s prilogo
Sardelicam odstranimo glave in drobovje in jih operemo v slani vodi. Osušimo jih na papirnati brisači ter povaljamo v koruznem zdrobu (ali moki) in jih 7 minut cvremo v fritezi. Skledo...
Piščančja prsa z gobami
Na olju in maslu posteklenimo sesekljano čebulo, dodamo razkosana piščančja prsa, solimo, popramo, potresemo s timijanom in v odkriti posodi pečemo, da meso dobi barvo. Med pečenjem...
Novoletni punč
Vse skupaj zavremo in nato precedimo. Pijemo toplo.
Jurčki v omaki
1. Čebulo olupimo in drobno sesekljamo. 2. Česen olupimo. 3. Jurčke očistimo in narežemo na lističe. 4. V ponvi segrejemo maslo in na njem prepražimo čebulo. Dodamo strt česen, jurčke...
Školjkina omaka
Klapavice na hitro pokuhamo in očistimo meso. Lupine zavržemo. Na olivnem olju prepražimo strt česen, dodamo drobtine in stresemo školjke. Dušimo približno 15 minut, dodamo paradižnikovo...
Klapavice ala buzara 2
Klapavice dobro očistimo s krtačko. Uporabimo samo dobro zaprte. Na olju prepražimo strt česen toliko, da zadiši. Dodamo še drobtine, jih malo prepražimo in stresemo školjke. Pokrite...
Piščanec v šampinjonovi omaki
Meso solimo, pomokamo in na stopljenem maslu zapečemo na obeh straneh. Ko je meso popečeno, zalijemo z vinom. Dušimo na zmernem ognju 15 minut. Meso delamo v veliki ponvi. Ko se meso...
Bolognese omaka iz kuhane govedine
Na olju prepražimo čebulo, nato dodamo nasekljano govedino in rahlo prepražimo. Dodamo še drobno narezan kuhan korenček. Zalijemo z vinom in počakamo, da nekoliko izhlapi. Nato zalijemo...