Tatarska omaka po moje
V multipraktik ubijemo jajce, dodamo sol, poper, limonin sok in gorčico. Z najvišjo hitrostjo mešamo. Nato zelo počasi vlivamo (ampak res zelo počasi) olje. Ko se zmes zgosti, smo dobili...
Kuhano belo vino z Absinthom
Vino, limonin sok, sladkor, cimet segrejemo do vretja. Odstavimo in vlijemo pomarančni sok in Absinthe, zopet segrejemo do vretja, ne sme pa zavreti, odstavimo in postrežemo.
Kuhano temno vino z Absinthom
Vino, vanilijev sladkor, sladkor, cimet in klinčke segrejemo do vretja. Odstavimo in vlijemo pomarančni sok in Absinthe, zopet segrejemo do vretja, ne sme pa zavreti, odstavimo in postrežemo.
Barbacoa govedina
Meso posolimo in popramo ter na vročem ognju na hitro popečemo, približno 5 minut na stran. Dodamo vse ostale sestavine in dušimo, pokrito v pečici, ki smo jo segreli na 125 do 150...
Gamberi s češnjevim paradižnikom
Segrejemo olivno olje ter na njem na hitro prepražimo česen, kateremu kasneje dodamo gambere in na četrtine narezan češnjev paradižnik. Kuhamo 3 minute. Dodamo 1 dl belega vina in vse...
Namaz iz posušenih paradižnikov
Predpriprava: posušene paradižnike čez noč namočimo v mrzli vodi ali prelite z vročo pustimo namakati približno 2 uri. Kapre razsolimo: splaknemo jih pod tekočo vodo, nato namočene...
peresniki s teletino in paradižnikovo omako
priprava V loncu pristavimo vodo za kuhanje testenin. Telečje stegno narežemo na zrezke, te pa na široke rezance. Krop posolimo in vanj stresemo peresnike. Skuhamo jih na zob. V ponvi...
pražena telečja jetra z žajbljem in belim vinom
predpriprava Čebulo olupimo in narežemo na kockice. priprava V ponvi segrejemo polovico masla, na katerega stresemo nakockano čebulo. Med občasnim mešanjem jo počasi pražimo 10 minut....
telečji zrezek s smetano
priprava V ponvi razpustimo maslo. Zrezke potolčemo – če že niso -, in po obeh straneh spečemo na maslu. Zrezke predenemo na toplo, pečenkin sok v ponvi pa deglaziramo z vinom. Prilijemo...
goveji biftek s pistacijami
priprava Česen olupimo in stremo. Pistacije grobo sesekljamo. V ponvi segrejemo malo olja. Ko se olje segreje tik pod stopnjo, ko bi se začelo kaditi, v ponev položimo bifteke. Pečemo...