Mlada jagnjetina
Glavne jedi - www.kulinarika.netV skodelici zmešamo 2 do 3 žlice olivnega olja, rožmarin, timijan, curry, sol, poper in česen. S tem premažemo jagnječje stegno, ki smo mu odstranili kost. Pokrijemo ga in pustimo čez...
Enostavni špageti s praženo slanino
Prikuhe in priloge - www.kulinarika.netRezine prekajene slanine narežemo na manjše koščke in jih na malo olivnega olja pražimo dokler slanina ne postane hrustljava. Potem slanino odstranimo in jo shranimo. Na isti maščobi...
Svinjske zarebrnice z rdečim vinom in gobami
Glavne jedi - www.kulinarika.netČe imamo suhe jurčke, jih pol ure namakamo v mlačni vodi. Če uporabimo sveže, jih operemo in narežemo na rezine. Svinjske zarebrnice solimo, popramo in jih popečemo na vročem olju....
Rožmarinovo maslo
Maslo odvijemo, narežemo na manjše kose in pustimo, da se v majhni skledi ogreje na sobno temperaturo. Limono operemo in naribamo rumeni del lupine. Naribano lupino čim bolj drobno...
Rožmarinova kupa
Sladice in peciva - www.kulinarika.netv smetano damo rožmarinove vejice in zavremo. V prevreto smetano nadrobimo belo čokolado in mešamo dokler se ne stopi. Sadje - najbolje jagodičje (jagode, maline, borovnice...)malo...
Pašta - pečena
Prikuhe in priloge - www.kulinarika.netTestenine skuhamo al dente. Medtem pripravimo omako: na olivnem olju prepražimo čebulo, dodamo česen in kmalu zatem mleto meso. Ko meso ni več krvavo, dodamo na koščke zrezane paradižnike...
Škampov zavitek Banjol
Ribe in morske jedi - www.kulinarika.netNa blagem ognju rahlo popražimo v olivnem olju drobno sesekljan česen, dodamo drobno narezane olive, paradižnik, začimbe, list lovorja, sol in poper. Pražimo cca. 10 minut, potem dodamo...
Morski pes v slanini
Ribe in morske jedi - www.kulinarika.netSestavine za marinado zmešamo in premažemo rahlo soljene zrezke. Zrezke morskega psa ovijemo v slanino in pustimo v hladilniku počivati 30 minut. Med tem segrejemo pečico na 220 stopinj....
Marinirane skuše
Ribe in morske jedi - www.kulinarika.netSkuše očistimo, operemo in jih filiramo. Glave, repe, plavuti in hrbtenice shranimo, kajti uporabili jih bomo pri kuhanju ribje osnove. V globok lonec vlijemo liter tople vode, dodamo...
Goveji steak na rukoli
Glavne jedi - www.mojirecepti.comGoveje meso narežemo na približno 2-3 cm debele zrezke. V posodi zmešamo marinado iz rdečega vina, vinskega kisa, olivnega olja, rožmarina in popra. Meso položimo v marinado in ga v...