Presenečenje s krompirjem
Ostale jedi - www.kulinarika.netListnato testo razvaljamo v velikosti pekača (takšnega običajnega za v pečico)in ga položimo v nenamazan, rahlo z vodo poškropljen pekač. Testo na nekaj mestih prebodemo z vilico. Krompir...
Škampov zavitek Banjol
Ribe in morske jedi - www.kulinarika.netNa blagem ognju rahlo popražimo v olivnem olju drobno sesekljan česen, dodamo drobno narezane olive, paradižnik, začimbe, list lovorja, sol in poper. Pražimo cca. 10 minut, potem dodamo...
Pečena pesa
Predjedi - www.mojirecepti.comIzberemo rdeče pese približno enakih velikosti. Dobro jih operemo in vsak gomolj zavijemo v alu folijo. Zložimo jih na pekač in pečemo 1 uro 15 minut na 100° C. Po potrebi čas lahko...
Namaz iz sardin
Ostale jedi - www.kulinarika.netSardinam iz konzerve odlijemo olje, jih stresemo v mešalnik, dodamo skuto, dve do tri žlice olivnega olja, narezan sir, nasekljan peteršilj, popramo, solimo in zmeljemo v mazavo maso....
Puranji zrezki s skuto
Glavne jedi - www.mojirecepti.comPeteršilj in drobnjak operemo in sesekljamo. V posodici zmešamo skuto, peteršilj, drobnjak, žličko masla, sol in poper. Puranje zrezke operemo, osušimo in v vsakega zarežemo žepek....
Špinačna lazanja
Glavne jedi - www.mojirecepti.comŠpinačo operemo in jo na hitro blanširamo v vreli vodi. Nato jo dobro odcedimo. Čebulo in česen sesekljamo. V ponvi segrejemo olivno olje in na njem prepražimo čebulo in česen. Dodamo...
Fižolova solata s skuto
Solate - www.mojirecepti.comFižol odcedimo in stresemo v skledo. V manjši skledi dobro zmešamo kislo smetano, skuto, sol, narezan drobnjak in peteršilj. Na fižol položimo zeliščno skuto. Postrežemo s črnim ali...
Čebulni namaz
Predjedi - www.mojirecepti.comČebulo olupimo ter drobno nasekljamo. Skuto zmešamo z mlekom, ji dodamo čebulo in dobro premešamo. Dodamo še sesekljan peteršilj, sol in curry. Preden namaz ponudimo, ga postavimo za...
Brokoli z zeliščno skuto
Predjedi - www.mojirecepti.comSkuto gladko zmešamo z mlekom. Čebulo in česen olupimo in drobno sesekljamo. Prav tako operemo manjši šopek peteršilja in ga nasekljamo. Zelišča zmešamo s skuto ter posolimo in popopramo....
Liptovski namaz
Predjedi - www.mojirecepti.comMaslo stepemo z mešalnikom. Dodamo skuto, sesekljan peteršilj, sesekljane kapre, čebulo, kumino, sol, poper in mleto rdečo papriko. Vse skupaj dobro zmešamo.