- Iskali ste:
-limone x
-jajca x
rumenjak x
peteršilj x
Juha z ovčetino
Juhe in zakuhe - www.kulinarika.netV dveh litrih vode skuhamo ovčetino z žafranom. Meso mora biti mehko. Juho precedimo. Mesu odstranimo kosti, nato ga narežemo na kose in položimo nazaj v juho. Na olju opražimo čebulo,...
Šampinjoni z orehovim nadevom
Predjedi - www.mojirecepti.comŠampinjone operemo in jim odstranimo bete. V posodico damo sesekljane bete, strt česen, sesekljane orehe, nasekljan peteršilj in drobnjak, ter vse skupaj dobro premešamo. Dodamo še...
Široki rezanci z beluši
Glavne jedi - www.mojirecepti.comBeluše dobro očistimo, ter spodnji del narežemo na kolesca, vršičke pa prerežemo po dolžini. V posodici stepemo rumenjaka, sladko smetano in parmezan, ter dodamo sol in poper. V slani...
Špageti carbonara
Glavne jedi - www.mojirecepti.comŠpagete skuhamo v slani vodi. Slanino narežemo na majhne kocke. V ponvi segrejemo olivno olje in na njem prepražimo slanino. Olje odlijemo, v ponev pa prilijemo sladko smetano. Dodamo...
Telečji ragu
Glavne jedi - www.mojirecepti.comČebulo olupimo, drobno sesekljamo ter prepražimo na olju. Dodamo na kocke narezano telečje meso, grah, papriko in narezan korenček. Začinimo s soljo, poprom in sesekljanim timijanom....
Telečji zvitki
Glavne jedi - www.mojirecepti.comBučke operemo, narežemo in prepražimo na olju. V mešalniku zmeljemo slanino, bučke, sir, kruh in olivno olje. Dodamo rumenjak, sol in poper. Telečje zrezke potolčemo in namažemo z nadevom....
Nadevane bučke
Predjedi - www.mojirecepti.comBučke operemo in damo v osoljeno vodo. Kuhamo jih 10 minut. Nadev za bučke pripravimo iz narezane posebne salame, rumenjaka, olupljenega in pretlačenega paradižnika, nasekljane bazilike...
Bučkina juha z ajdovo kašo
Juhe in zakuhe - www.kulinarika.netNa olivnem olju prepražimo na kocke narezane bučke in krompir. Eno pest bučk pustimo za konec. Dolijemo približno liter vode ali juhe, če jo imamo. Solimo in dodamo ostale začimbe....
Ribji kipnik
Ribe in morske jedi - www.kulinarika.netFileje operemo in posušimo z vpojnim papirjem. Narežemo jih na koščke ter jih temeljito zmeljemo v sekljalniku. Ločimo rumenjake od beljakov. Zmletemu ribjemu mesu primešamo rumenjak,...
Piroške
Ostale jedi - www.kulinarika.netKvas, začinko in mleko zmešamo in pustimo na toplem, da vzhaja. Posebej zmešamo moko, kuhan in pretlačen krompir, maslo, sol, rumenjake, vzhajan kvas in s toplim mlekom zamesimo gladko...