Drobnjakova omleta
Vse zmešamo in spečemo omlete. Zraven ponudimo solato.
Cesarska solata
Krompir olupimo in razrežemo na koščke. Skuhamo ga do polovice, nato pa ga damo na pekač obložen s peki papirjem, solimo in zapečemo do zlato - rumene barve. Očistimo solato in ji dodamo...
Ocvrte dežnikarice
Dežnikarice očistimo, klobuke razpolovimo, večje razdelimo na četrtine. Polovico klobuka potresemo s parmezanom (ali drugim trdim sirom) in nanjo pritisnemo drugo polovico klobuka,...
Sirovi kruhki iz Brazilije
Vse sestavine zmešamo skupaj in oblikujemo majhne kroglice (premera približno 3 cm), damo jih v namazan pekač. Pečemo jih pri 175 stopinjah 20 minut.
ocvrt piščančji file z drobtinami, mandlji in parmezanom
priprava Piščančji file očistimo in narežemo na približno pol centimetra debele zrezke. Pokrijemo jih s prozorno folijo in blago potolčemo. Začinimo jih s soljo in sveže mletim poprom....
file morskega lista v zeliščni skorjici
priprava Fileje morskega lista očistimo, začinimo s soljo in sveže mletim poprom ter pokapljamo z limoninim sokom. V krožniku razžvrkljamo jajci. Zelišča osmukamo in drobno sesekljamo....
kruhovi cmoki s parmezanom
priprava Kak dan star beli kruh narežemo na kockice, ki jih začinimo s soljo in sveže mletim poprom. V posodi pristavimo in zavremo vodo za kuhanje cmokov. Čebulo olupimo, drobno sesekljamo...
metuljčki s papriko in črnimi olivami
priprava Papriko očistimo in zrežemo na tanke rezance. V globlji ponvi segrejemo olivno olje, na katerem prepražimo olupljen česen. Dodamo narezano papriko, ki jo med občasnim mešanjem...
mafini s sredozemskimi zelišči
predpriprava Pečico segrejemo na 190 °C. Vzamemo pekač za mafine z 12 vdolbinami (gl. opombe), ki jih obložimo s papirnatimi čašicami; gl. triki. Parmezan nastrgamo na lističe....
porovi mafini s parmezanom
predpriprava Pečico segrejemo na 190 °C. Vzamemo pekač za mafine z 12 vdolbinami (gl. opombe), ki jih obložimo s papirnatimi čašicami; gl. triki. Parmezan nastrgamo na lističe....