Polnjene čebule na krompirju z zelenjavo
Glavne jedi - www.kulinarika.net1.Olupljene čebule naložimo v primerno posodo, prilijemo vino, posodo pokrijemo in dušimo 10 minut pri 70% moči pečice. 2.Nato čebulam z ostrim nožem odrežemo pokrovčke, čebule z žličko...
Polnjena mesna štruca
Glavne jedi - www.mojirecepti.comŠiroke rezance skuhamo v slani vodi in jih dobro odcedimo. V ponvi segrejemo žličko masla in podušimo nasekljane šampinjone. Solimo in popramo. Pečico segrejemo na 200 stopinj in visok...
Fižolov zavitek
Predjedi - www.mojirecepti.comV posodi zgnetemo moko, 1 jajce, olje, limonin sok in sol. Testo pustimo počivati 1 uro. Medtem pripravimo nadev. Fižol pretlačimo, dodamo kislo smetano, jajci, sesekljan peteršilj,...
Dunajski zrezki v smetanovi omaki s šampijoni
Glavne jedi - www.kulinarika.netZrezke najprej osolimo ali povegetamo. Nato jih spaniramo. Jajce požvrkljamo in si v posodice pripravimo še moko in drobtine (najprej moka, nato jajce in nazadnje drobtine). Nato jih...
Sojini polpeti
Ostale jedi - www.kulinarika.netSojino meso se pripravi iz kupljenih suhih sojinih koščkov (nadomestek za mleto meso). Približno 120 - 150 g jih poparimo z 0,7 l vroče vode in po 10 minutah odvečno vodo odlijemo....
Špinačni narastek
Špinačo operemo, jo nasekljamo in nato čez prelijemo krop terpustimo stati 1 - 2 minuti. Skupaj s špinačo zmešamo skuto, kislo smetano, jajci, na drobno nasekljano žemljo ali toast,...
Polpeti iz rakovičjega mesa
Vmešamo jajci, maslo, kislo smetano, peteršilj, limonin sok, worchestershire omako, sol, papriko in po okusu malo hude paprike. Dodamo meso rakovic in drobtine. Oblikujemo polpete in...
Polpeti mediteran
Predjedi - www.kulinarika.netKus-kus pripravimo po receptu, s tem, da v vodo dodamo vejico rožmarina in lovorjev list - lahko pa tudi kakšno kapro. Medtem na olju posteklenimo šarlotko, dodamo sesekljana česen...
Gobji narastek Milli
Glavne jedi - www.kulinarika.netJajca, drobtine, mleko, smetano,sir, sol, poper in sesekljan peteršilj gladko zmešamo z električnim mešalnikom. Po potrebi dodamo mleko. Testo naj počiva 2 uri (ni nujno). Očistimo...
Nadevana kokoš
Glavne jedi - www.kulinarika.netKokoš zunaj in znotraj natremo s soljo. Krušno sredico namočimo v smetani ali mleku. Na tretjini masla hrustljavo zapečemo panceto, narezano na palčke. Dodamo sesekljano čebulo in pol,...