Rezultati: 1 - 4 od 4.
Skutine "posolonke"
Sladice in peciva - www.kulinarika.netIz sestavin zamesimo mehkejše testo in oblikujemo hlebček, ki naj pokrit počiva, da dvojno naraste. Hlebček nato razvaljamo na cm debelo okroglo ali pravokotno ploščo(odvisno od pekača)...
Potica s trojnim nadevom
Sladice in peciva - www.kulinarika.netSolno kvasna emulzija: v mrzlo vodo (16 stopinj) nadrobimo kvas, dodamo sol ter razmešamo. Posodo postavimo v hladilnik ali na temperaturo do največ 16 stopinj za vsaj 5 ur, najbolje...
Gorenjski krapi
Prikuhe in priloge - www.kulinarika.netMoko stresemo v skledo, naredimo v sredini jamico in vanjo nadrobimo kvas. Kvasu dodamo sladkor in mlačno mleko. Pustimo, da vzhaja, dodamo sol in vse skupaj zmešamo. Kašo prevremo...
Pletenica s tremi nadevi
Sladice in peciva - www.kulinarika.netMoko pomešamo s kvasom. Maslo raztopimo v mlačnem mleku, vmešamo sladkor in sol ter zlijemo k moki. Vse sestavine zgnetemo v testo, ki naj vzhaja 25 minut. Za skutni nadev penasto zmešamo...